Boeken,  Roman

De Italiaanse droom – Jo Thomas

Voor de fans van Soraya Lane, Katie Fforde en Charlotte de Monchy is er nu De Italiaanse droom van Jo Thomas. Ruthies leven staat op zijn kop als haar spontane bod op een Italiaanse olijfboomgaard opeens wordt geaccepteerd… Lees de recensie van De Italiaanse droom hier.

Waar gaat De Italiaanse droom van Jo Thomas over?

Als Ruthie wakker wordt na een wijnovergoten avond met vriendinnen, wacht haar naast een kater een verrassing: ze heeft in haar dronken bui een bod gedaan op een Italiaanse boerderij… en het bod wordt geaccepteerd! Ruthie heeft net een nare relatiebreuk achter de rug en slaapt tijdelijk bij haar moeder op de bank. Misschien is deze nieuwe uitdaging wel precies wat ze nodig heeft.

Vol goede moed arriveert ze in Zuid-Italië, maar een vervallen olijfboomgaard runnen blijkt nog niet zo eenvoudig en haar temperamentvolle buurman Marco Bellanouvo en zijn familie maken het er niet makkelijker op. Het leven kan veranderen met een enkele muisklik maar liefde, vriendschap en olijven hebben tijd nodig om te groeien. Kan Ruthie haar verleden achter zich laten en la dolce vita vinden?

de italiaanse droom

Titel: De Italiaanse droom
Auteur: Jo Thomas
Verschenen: januari 2024
Pagina’s: 336
Uitgeverij: Boekerij

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

 

Mijn mening over De Italiaanse droom

Jo Thomas neemt je mee op een reis naar het betoverende Italiaanse platteland in haar roman De Italiaanse droom. Het verhaal draait om een jonge vrouw genaamd Ruthie, die besluit haar drukke leven in Londen achter zich te laten om een nieuw begin te maken in een afgelegen dorpje in Italië. Haar droom is om een vervallen olijfgaard nieuw leven in te blazen en een nieuw hoofdstuk in haar leven te beginnen.

Het boek neemt je mee op een ontdekkingsreis door de prachtige landschappen en smaakvolle culinaire tradities van Italië. De beschrijvingen van de sfeer op het Italiaanse platteland zijn buitengewoon levendig en je krijgt meteen zin om je koffers te pakken en naar Italië te vertrekken voor een heerlijke vakantie.

Toch moet ik bekennen dat het even duurde voordat ik dit boek uitgelezen had. Hoewel de sfeer van het Italiaanse platteland goed beschreven is, ontbrak het voor mij aan de broodnodige actie. Het verhaal lijkt voornamelijk voort te kabbelen zonder echt ergens heen te gaan. De personages zijn charmant, maar hun ontwikkeling voelt soms oppervlakkig aan, waardoor het moeilijk is om echt met hen mee te leven.

Desondanks is De Italiaanse droom een aangename en luchtige leeservaring voor wie op zoek is naar een boek dat je meeneemt naar de idyllische Italiaanse setting. Het is een verhaal dat je doet wegdromen naar zonnige dagen tussen de olijfbomen, maar voor degenen die op zoek zijn naar meer spanning en diepgang, kan dit boek wellicht niet volledig voldoen aan de verwachtingen.

Pluspunten:
+ Perfect voor Italië liefhebbers
+ Een magisch verhaal vol avontuur

Minpunten: 
– Komt traag op gang
– Weinig actie

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Wellicht vind je deze artikelen ook leuk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *