Boekrecensies,  Roman

De Italiaanse dochter (De verloren dochters #1) – Soraya Lane

Ben jij fan van De Zeven Zussen-serie en op zoek naar een nieuw, mysterieus avontuur in het buitenland? Dan kan ik De Italiaanse dochter van Soraya Lane aanraden! Ik las het boek en vertel je er vandaag meer over.

Waar gaat De Italiaanse dochter over?

Lily, een jonge Engelse wijnmaker, reist naar een wijngaard aan het Comomeer om van de legendarische familie Martinelli meer te leren over het maken van wijn. Ze voelt zich zo thuis bij de familie en de manier van leven op het Italiaanse platteland dat het lijkt alsof ze hier thuishoort. En dat ligt niet alleen aan de aantrekkingskracht die ze voelt voor de knappe oudste zoon Antonio. Lily heeft net ontdekt dat het onbekende verleden van haar oma terugvoert naar het beroemde La Scala theater in het vlakbij gelegen Milaan, en naar een prominente bakkersfamilie uit Piedmont. Is het toeval dat Lily nu hier beland is? Of het lot?

Terwijl de gevoelens tussen Lily en Antonio aanzwellen, onderneemt ze een zoektocht naar de waarheid over haar grootmoeder en overgrootmoeder. Lily ontdekt het meeslepende en hartverscheurende verhaal van twee jonge geliefden die moeten kiezen tussen familie en liefde: Estée, een jonge ballerina, en Felix, de jonge erfgenaam van zijn families bakkerij-imperium. Hun liefde zal de familie uiteindelijk verscheuren.

Lily heeft de droom om ooit haar eigen wijngaard te openen. Maar voor het zover is, doet ze het liefst zoveel mogelijk ervaring op bij andere wijngaarden. Wanneer ze de kans krijgt om mee te draaien bij de Italiaanse familie Martinelli, besluit ze haar spullen te pakken en naar het Italiaanse platteland te vertrekken. Voordat ze vertrekt, krijgt ze een mysterieus kistje in handen wat te maken heeft met de afkomst van haar grootmoeder. Lily staat voor een groot raadsel en gaat op zoek naar antwoorden. Het toeval wil dat het verleden van haar oma, haar ook naar Italië brengt. Daar komt ze steeds meer te weten over haar voorgeschiedenis. Terwijl ze op het Italiaanse landgoed verblijft, krijgt ze steeds meer gevoel voor de zoon van de eigenaar: Antonio. Maar is ze wel klaar voor de liefde? En hoe zit het nou precies met het verleden van haar oma?

‘Ga mee op deze mysterieuze ontdekkingsreis in het prachtige Italië’

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik pas één boek van de Zeven zussen-serie heb gelezen. Toen ik De Italiaanse dochter in handen kreeg, deed me dit direct denken aan deze succesvolle serie. Het verhaal begint namelijk op één plek waar meerdere vrouwen samen komen om een mysterieus kistje te ontvangen, met hierin aanwijzingen naar het verleden van hun grootouders. Hoewel het in dat opzicht heel erg lijkt om de bekende serie, vind ik dat niet storend. Ik heb namelijk van begin tot eind genoten van dit avontuur. Ik vind de schrijfstijl van Soraya Lane prettig, ze schrijft beeldend waardoor het lijkt alsof je zelf ook ronddwaalt in het pittoreske Italië. Daarnaast vind ik de afwisseling van het heden en de verhalen uit het verleden altijd erg leuk. Naarmate het boek vordert, kom je steeds meer richting de ontknoping. Ik vond het boek niet voorspelbaar, wat ik een pluspunt vind, want daardoor was ik tot het eind geboeid. Al met al een aanrader voor liefhebbers van mysteries, romantiek en historie. Ik kan niet wachten op het volgende verhaal van de dochters.

Pluspunten: 
+ Mysterieus en avontuurlijk
+ Verleden en heden wisselen zich af
+ Vlotte schrijfstijl

Minpunten: 
– Toont veel overeenkomsten met De Zeven zussen-serie (kan ook een pluspunt zijn)

Ben je benieuwd geworden naar De Italiaanse dochter? Bestel hem hier op Bol.com! 

de italiaanse dochter

Titel: De Italiaanse dochter (De verloren dochters #1)
Auteur: Soraya Lane
Verschenen: januari 2023
Pagina’s: 304
Uitgeverij: Oceaan

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.