Netflix, TV-series

De hype rondom The End Of The F**king World en wat Danique V ervan vond

The End Of The F**king World
The End Of The F**king World, een serie die zó veel positieve recensies kreeg dat het zelfs veelbesproken was in het nieuws. Eén van de redenen waarom je de serie eigenlijk al zou moeten zien. Hoewel er wel een enorme hype omheen is ontstaan. Is deze serie zo goed als de reviewers zeggen, of valt het in de ogen van een gewone kijker wel mee?

‘Nu al de beste serie van 2018’ wordt er gezegd. Een heftige uitspraak, als je nagaat dat we nog niet eens op het einde van januari zitten. Dan moet die serie ook wel heel, heel goed zijn als je zo’n uitspraak moet geloven.
Zo beoordeelt de bekende website Rotten Tomatoes de serie een score van maar liefst 97%. Dat betekent dat het de beste gewaardeerde Netflix-serie OOIT is. Beter dan Stranger Things en Peaky Blinders, die ‘maar’ 94% kregen.
Wauw, oké dat was voor mij zeker een reden om ook eens in de serie te duiken en mijn eigen mening te kunnen vormen.

Kom maar op met die serie
Wat echt een enorm toppunt aan de serie is, is dat de eerste aflevering maar een kwartiertje (oké, 18 minuten) duurt. Het nadeel van zo’n eerste aflevering vind ik altijd dat als het je niet direct raakt je een uur lang een beetje naar je scherm zit te staren. Door zo’n korte aflevering weet je snel of het iets voor jou is, en is het ook minder erg om aflevering twee aan te zetten. Zo begon ik dan ook: kom maar op. Dat kwartiertje kan geen kwaad.
De serie begint heel raar, zo raar dat je meteen gefascineerd zit te kijken. Eigenlijk kan ik goed zeggen dat ik mijn ogen niet zo snel kon afwenden van de serie en voor ik het wist zat ik al op aflevering vijf. De serie vertelt je het verhaal van de maffe psychopaat James, die 17 jaar is en heel graag iemand wil vermoorden. Say whut?!
Goed, dat is al punt één waarom het een gekke serie is, maar juist dat onderwerp is natuurlijk fascinerend en zal zorgen voor redelijk wat ophef. Terwijl James het plan in zijn hoofd voortzet, ontmoet hij Alyssa. Zij is nieuw op school en laten we zeggen dat zij ook redelijk anders is. Anders als in de extreemste vorm puber die je denk ik tegen kunt komen. Ze haat alles en iedereen, maar wil best met James een stukje rijden. Wat overigens eindigt in een road trip waar de meest bizarre dingen gebeuren.

Gek én raar
Het gekke is dat de serie zó maf en zó raar is dat je telkens de volgende aflevering moet blijven aanklikken. Je kunt niet stoppen met blijven kijken en op den duur begin je de personages zelfs ontzettend leuk te vinden. Hoewel ik ergens kan begrijpen dat mensen denken ‘waar ben ik in vredesnaam naar aan het kijken’, weet ik ook zeker dat je het stiekem gewoon erg leuk gaat vinden.
Een gekke serie, met gekke ideeën en nog gekkere personages. En het mooie: je hoeft zelf helemaal niet zo gek te zijn om deze serie leuk te vinden 😉
Ik zeg: kijk zelf en beoordeel. Ik was enorm verrast hoe leuk ik de serie vond en vooral hoe verslavend hij is.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply naomi januari 25, 2018 at 10:18

  Ik ben heel erg benieuwd naar deze serie! Ik ben nu nog stranger things aan het kijken, maar als ik daar klaar mee ben ga ik aan deze serie beginnen!

 • Reply Cassilda januari 25, 2018 at 14:10

  Ik vond de serie geweldig, maar het eind van de laatste aflevering zó teleurstellend

 • Reply Judith januari 26, 2018 at 10:53

  Ik dacht dat het geen serie voor mij zal zijn, maar je hebt mij door dit artikel nu behoorlijk nieuwsgierig gemaakt. 🙂

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) januari 27, 2018 at 18:43

  Deze serie lijkt me ook heel bijzonder, hij staat in ieder geval op mijn To Watch List 🙂

 • Leave a Reply