Boeken,  Boekrecensies,  Young adult

De Happiness goeroe – Jette Schröder

Vandaag verschijnt De Happiness goeroe van Jette Schröder! Hoe feestelijk ziet de cover van De Happiness Goeroe eruit? Ik was heel benieuwd naar het eerste Young Adult-boek van deze schrijfster en in deze recensie vertel ik wat ik ervan vond!

Om een vriendin in nood te helpen, valt Iris tijdens een spectaculair feest in voor een bekend tv-medium. Ze verdiept zich in mantra’s, leert een paar spirituele oneliners uit haar hoofd en geeft zichzelf een mooie artiestennaam: Vlinder. Tot haar eigen verbazing is haar optreden een doorslaand succes. Binnen de kortste keren zijn duizenden meiden in de ban van de mysterieuze, gemaskerde goeroe die de ‘Happiness Lifestyle’ predikt.

Iris besluit haar dubbelrol nog even te blijven spelen. Ze blogt, vlogt, opent een heuse Happiness-webshop en geeft zelfs online masterclasses als ‘Find Your Inner Rainbow’ en ‘Embrace Your Flaws’. Ze heeft het zo druk met haar nieuwe carrière dat haar studie en vriendschappen onder druk komen te staan. De terugkerende aanvaringen met haar knappe, maar irritante onderbuurman dragen ook niet echt bij aan haar Happiness. Hoe lang duurt het voor het echt uit de hand loopt? En is er dan nog wel een weg terug?

Het begint als een grap, maar voor ze het weet is Iris er helemaal in verwikkeld. Als Vlinder geeft ze adviezen aan onzekere meiden en stelt ze complete masterclasses op hoe je je hoofd en huis helemaal opgeruimd kunt krijgen. Ondertussen is haar eigen leven een puinhoop. Om over de rotzooi in haar appartement nog niet te spreken… Die staat namelijk vol met dozen en prullaria voor haar Happiness-webshop. Niemand weet wie er achter het vlindermasker verscholen gaat, behalve Iris’ beste vriendinnen en haar broer.

Iris is een herkenbaar hoofdpersonage. Ze is iet wat onhandig, lief en een echte doorzetter. Iets waar ik mezelf erg in herken. Ze werkt in de Europabeurs in de horeca en studeert, maar zodra de Vlinder-madness begint, is dat wel anders. Ze bedenkt de Happiness-lifestyle en binnen één klap wordt ze beroemd. Ze wordt gevraagd voor grote evenementen en krijgt gelijk duizenden views op haar vlogs. Ik moet toegeven: de Happiness-lifestyle is niet helemaal aan mij besteed, maar het is wel erg leuk weggezet in het boek. Het zou zomaar waargebeurd kunnen zijn, zeker omdat het zo geschreven is met actuele kenmerken, zoals bloggen en vloggen.

En wat is een fijne Young Adult zonder liefde? Eerst moet Iris maar niks van haar irritante onderbuurman Joost hebben. Ze mag niet eens haar spullen in de hal laten staan! Maar daarna beseft ze dat ze hem toch wel erg leuk vindt…. Het boek bevat lekker veel humor en heeft zelfs wat weg van Sophie Kinsella-humor. Er is bijvoorbeeld een passage dat Iris indruk wil maken op Joost door te zeggen dat ze al jaren fanatiek en lang hardloopt. Als ze dat dan écht een keer gaat proberen (met het prijskaartje van haar t-shirt er nog aan en een fles shampoo als bidon), is ze na vijf minuten al compleet uitgeput.

‘De Happiness goeroe is een echt feel good boek!’

De Happiness goeroe is een echt feel good boek waar ik hardop bij heb moeten lachen. Een aanrader als je zin hebt in een luchtig, niet al te moeilijk geschreven boek voor tussendoor. Leuke toevoeging: aan het eind van het boek vind je het Happy Selfcare Program, waar jij misschien nog wel wat waardevolle lessen uit kunt halen! En op dehappinessgoeroe.nl kun je direct aan de slag met handige printables. Met een handige meal prep bijvoorbeeld, of met een future planner.

Meer recensies lezen van de boeken van Jette Schröder? Klik dan hier.

de happiness goeroe

Titel: De Happiness goeroe
Auteur: Jette Schröder
Verschenen: 24 april 2018
Pagina’s: 256
Uitgever: Harper Collins

bol-button

Rating: 4/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.