Boekrecensies,  Chicklit

De Godmother (De moedermaffia #2) – Kerstin Gier

Godmother Titel: De Godmother
Auteur: Kerstin Gier
Verschenen: 2009
Pagina’s: 265
Uitgever: Karakter

Originele titel: Die Patin 

Ze is blond, gezegend met lange benen, voedt alleen een puberdochter en een vierjarige zoon op en ze is de Godmother van de strenge geheime moedermaffia. Constanze walgt van de perfecte mama’s en reclamemoeders, die alleen maar kunnen praten over recepten, muzieklessen en kinderopvang en de nachtmerrie van elke woonwijk zijn. Samen met haar gelijkgestemde vriendinnen regeert ze met strakke hand over de buurt, totdat ze Anton, advocaat in een naburig stadje tegen het goddelijke lijf loopt…

Let op: deze recensie bevat spoilers. Ben je benieuwd geworden naar de serie? Klik dan hier voor de recensie van deel 1

Dit is deel 2 van De moedermaffia-serie. Net als Wespennest, deel 1, is dit weer een hilarisch boek. Het is wel iets minder grappig dan deel 1, maar zeker bomvol humor. De moedermaffia gaat steeds meer problemen in de buurt oplossen, en Constanze wordt tot de Godmother van het stel benoemt. Het boek leest lekker weg, en ik had hem dan ook weer in een ruk uit. Hij is niet voorspelbaar, en zeker niet langdradig. Ik vind de schrijfstijl van Kerstin Gier zeker een aanrader, ze schrijft heel erg vlot en dat leest lekker weg.

‘De Godmother kan niet tippen aan deel 1, maar toch heb ik er van genoten!’

Ik vind deel 2 van de moedermaffia ook zeker een aanrader, maar hij kan net niet tippen aan deel 1, waar ik echt dubbel heb gelegen van het lachen. Het is wel echt een vervolg op deel 1, en om het allemaal goed te begrijpen moet je dus eerst Wespennest lezen. Kortom, het boek is weer hartstikke leuk, maar wel iets minder leuk als deel 1.

Benieuwd naar het vervolg? Lees hier de recensie van deel 3, Stiletto.

Rating: 4/5

bol-button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *