De geur van groen
Boeken

De geur van groen – Pamela Sharon

Onlangs las ik het boek De geur van groen, geschreven door de Nederlandse auteur Pamela Sharon. Dit is haar debuut en daardoor was ik extra benieuwd of het een goed verhaal was. Zeker door het mooie omslag!

Waar gaat De geur van groen over?

Raaf is een gewoon meisje van zestien. Ze houdt van verhalen en is dol op haar beste vriendin May-Lin. Het enige wat haar leven anders maakt dan dat van de meeste tieners, is dat ze blind is.
Gelukkig vertelt May-Lin haar hoe kleuren ruiken en voelen. Zij creëert daarmee een wereld voor hen samen. Dan gebeurt er op een dag iets wat Raafs leven helemaal op zijn kop zet en alle kleuren laat verdwijnen. In een wereld die niet alleen haar kleur maar ook haar glans kwijt is, moet Raaf haar eigen weg zien te vinden.

In De geur van groen leer je Raven kennen en haar beste vriendin May-Lin kennen. Raven is blind en al jarenlang is May-Lin het paar ogen dat ze mist. Ze laat haar de wereld zien zoals hij is, op een hele specifieke manier: ze laat haar zien hoe kleuren ruiken en voelen. Ze kunnen niet om elkaar heen en zijn compleet aan elkaar verbonden. Op den duur staat Raaf er alleen voor en dat breekt toch wel je hart. Ze ontmoet Roan, een jongen die perfect overkomt op papier en samen gaan ze op de meest originele avonturen. Jammer genoeg leer je Roan niet zo heel goed kennen, dat had wat mij betreft wel beter uitgewerkt kunnen worden. Gezien het aantal pagina’s dat het boek heeft, snap ik ook wel dat bepaalde personages een beetje aan het oppervlakte bleven.

Raaf haar wereld is echt heel klein. Ze gaat naar een normale school en heeft alleen May-Lin als vriendin. Haar moeder was in het begin van het verhaal enorm beschermend en daar ergerde ik me rot aan, ik kon precies voelen hoe Raaf zich voelde. Naar mate het verhaal vorderde, merk je dat ze Raaf steeds meer haar gang laat gaan. Ook Raaf maakt een enorme ontwikkeling door en dat vond ik dan ook tof om te lezen: van een heel afhankelijk meisje wordt het een zelfstandige meid.

De geur van groen leest als een speer’

Hoewel ik De geur van groen een heel uniek verhaal vind en het heerlijk weg las, vond ik het soms jammer dat het een dun boek was en bepaalde verhalen te oppervlakkig bleven. Desondanks vond ik het een fijn boek om tussendoor te lezen, zeker gezien het aantal pagina’s dat het bevat en de fijne schrijfstijl van de auteur.

De geur van groen

Titel: De geur van groen
Auteur: Pamela Sharon
Verschenen: mei 2019
Pagina’s: 208
Uitgever: Moon

bol-button

Rating: 3.5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *