de genezer van zalindov 1
Fantasy,  Young adult

De genezer van Zalindov – Lynette Noni

Altijd als ik in een boekhandel loop en een mooie kaft of een goed boek zie, maak ik er een foto van. Zo heb ik in mijn telefoon een mapje met allemaal boekenkaften, voor het geval ik ooit weer een leuk boek zoek. De genezer van Zalindov was er daar één van.

Waar gaat De genezer van Zalindov over?

De zeventienjarige Kiva Meridan zit al tien jaar vast in Zalindov: de beruchtste gevangenis van Wenderall, waar slechts weinigen levend uit komen. Iedere dag vecht ze, als enige genezer, voor haar leven en dat van haar medegevangenen. Als de terminaal zieke koningin van de rebellenbeweging Zalindov wordt binnengebracht, krijgt Kiva de taak om haar lang genoeg in leven te houden voor een Trial by Ordeal: een toernooi van vier proeven die gebaseerd zijn op de elementen. Alleen de gevaarlijkste criminelen krijgen deze straf: ze zullen onder de meest extreme omstandigheden lucht, vuur, water en aarde moeten trotseren om vrijgesproken te worden.

Toen ik met dit boek startte zat ik in een gigantische leesdip. De cover en het verhaal spraken mij wel enorm aan en toen ik op Goodreads las dat heel veel mensen razend enthousiast waren, én toen op Instagram heel veel mensen mij vertelden dat dit de beste serie was die ze in 2022 hadden gelezen, was ik om. Ik moest even inkomen; een lange inleiding in het verhaal en het leven in Zalindov. In het begin legde ik het boek dan ook regelmatig weg. Toen ik op de helft van het boek was, pakte het boek mij echter gigantisch, ik kon het boek amper nog wegleggen en moest en zou het uitlezen. Toen de laatste pagina was omgeslagen, heb ik dan ook direct het tweede boek besteld.

‘Als je genoten hebt van The Hunger Games, is dit boek iets voor jou!’

De genezer van Zalindov gaf mij gigantische Hunger Games vibes. Ik heb enorm genoten van die serie en heb daarna eigenlijk nooit meer een serie gevonden die mij zo pakte als dit boek. De genezer van Zalindov heeft daar verandering ingebracht. Ik houd enorm van Kiva, die zo stoer en vastberaden is. Haar manier van denken, haar medeleven en dat ze altijd iedereen wil redden, love it. En dan Jaren, big bookcrush alert!! En oh, wat ben ik gek op Tipp. Als je het boek leest, weet je waarschijnlijk direct waarom ik ze op deze manier benoem.

De genezer van Zalindov leest onwijs goed weg. En ondanks dat het een fantasy is, is de wereld erg makkelijk te begrijpen. Lynette Noni heeft hier zeker een prachtig boek neergezet. Een must-read voor elke YA-liefhebber, Hunger Games-fan of fantasy liefhebber. Dit boek heeft mij enorm uit mijn leesdip getrokken en ik kan het niet wachten om de andere twee delen van de serie te lezen.

Pluspunten
+ Leest lekker weg
+ Spannend
+ Ontzettend fijne personages
+ Origineel verhaal

Minpunten
– Hier en daar wat voorspelbaar
– Typische YA qua opbouw van het verhaal met de hoofdpersonages

Bestel het boek bij Bol.com

de genezer van zalindov

Titel: De genezer van Zalindov
Auteur: Lynette Noni
Verschenen: April 2021
Pagina’s: 384
Uitgeverij: Boekerij

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *