Boekrecensies,  Young adult

De Fixer (The Fixer #1) – Jennifer Lynn Barnes

De Fixer (The Fixer #1) - Jennifer Lynn BarnesTitel: De Fixer (The Fixer #1)
Auteur: Jennifer Lynn Barnes
Verschenen: september 2015
Pagina’s: 296
Uitgever: van Goor
Originele titel: The Fixer

De zestienjarige Tess woont bij haar opa op een ranch in Montana. Als haar opa begint te dementeren, neemt haar grote zus Ivy – die ze al drie jaar niet heeft gezien – Tess mee naar Washington.

Ivy begeeft zich in het hart van de politieke society en is een fixer – ze lost andermans problemen op door clever thinking, connecties en als het moet zelfs chantage. Opeens wordt Tess een wereld van politiek, macht, rijkdom, driehoeksverhoudingen en familiegeheimen in geslingerd, en woont ze bij een zus die ze amper kent en vooral niet vertrouwt. Erger nog, wanneer Tess een wanhopig klasgenootje te hulp schiet, raakt ze zelf onbedoeld verstrikt in de fixerbusiness. Voor ze het weet vragen allerlei mensen haar om hulp. Totdat het uit de hand loopt en Tess in een complot wordt gezogen dat van haar high school tot midden in de Oval Office leidt.

Mening:
Tess woont samen met haar dementerende opa op een ranch in Montana. Niemand weet dat haar opa dementeert en dat probeert ze ook het liefst geheim te houden. Haar ouders zijn overleden en haar zus woont in Washington, waar ze al een aantal jaar geen contact meer mee heeft. Als haar zus, Ivy, op een dag op de stoep staat, heeft ze totaal geen zin om met haar te praten. Maar ze komt niet alleen gezellig kletsen, ze eist dat Tess meegaat naar Washington, om bij haar te komen wonen. Haar opa wordt opgenomen in een zorginstelling en Tess ziet het helemaal niet zitten om hem achter te laten. Ze weet niks van haar zus, het voelt alsof ze een vreemde is.

In Washington moet Tess naar een nieuwe school. Ze merkt al snel dat Hardwicke geen normale middelbare school is, maar dat hier heel veel kinderen van belangrijke personen in de politiek op school zitten. Tess snapt er niks van dat haar zus haar midden in een schooljaar op deze exclusieve school heeft weten te krijgen. Via een klasgenoot komt Tess erachter wat haar zus eigenlijk voor de kost doet. Ze is een ‘fixer’ oftewel, ze lost de problemen van hoge mensen in Washington op. Al snel wordt Tess ook gezien als Fixer op school en moet ze allerlei problemen van klasgenoten oplossen. Als haar beste vriendin met een groot probleem naar haar toekomt, raakt ze wel heel erg verstrikt in de fixer-wereld. Voordat het uit de hand loopt moet Tess de hulp van Ivy inroepen en dan blijkt dat er wel erg veel gaande is in Washington dat met de president en andere belangrijke mensen te maken heeft.

O, wow! Ik vond De Fixer een verrassend leuk boek. Allereerst is het echt een origineel onderwerp dat ik nog niet was tegengekomen. De Fixer wereld is weer een hele andere wereld dan we gewend zijn. Problemen van hoge mensen worden opgelost door een Fixer in te schakelen die bepaalde zaken in de doofpot laat verdwijnen. Het boek was ontzettend spannend en totaal niet voorspelbaar. Later kom je achter een aantal dingen die je echt niet zag aankomen. Ik wil daar niet teveel over zeggen, omdat ik anders bang ben dat ik al dingen verklap. Tess en Ivy doen onderzoek naar een zaak die heel erg spannend is. Ik betrapte mezelf erop dat ik tijdens het lezen ook probeerde te achterhalen wie nou wat gedaan had. Dat zegt wel dat het boek mijn volle aandacht erbij kon houden en mij iedere pagina wist te boeien. Ik racete door het verhaal heen en had binnen no-time het boek uit. Ik vind dit echt een aanrader als je van Young Adult boeken houdt. Het is weer eens totaal iets anders, in een wereld van politiek, macht en zeggenschap. Denk niet: ulgh, politiek, dat is saai, want dit boek was alles behalve saai. Ik ben blij dat er een deel twee uitgebracht is, want ik wil graag meer lezen over de fixerbusiness. Zeker de moeite waard om dit boek te lezen!

Rating: 4/5

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *