De favoriete zus
Boeken

De favoriete zus – Jessica Knoll

Lejanne, van onze Adorable Bookclub, heeft het boek De favoriete zus, dat geschreven is door Jessica Knoll, gelezen. Het boek wordt enorm aangeraden door de Amerikaanse pers en daardoor was Lejanne extra benieuwd naar het boek. Ze vertelt je er meer over!

Waar gaat ‘De favoriete zus’ over?

Als twee zussen deelnemen aan een realityshow, had niemand kunnen denken dat een van hen het einde van het seizoen niet zou overleven. Goal Diggers wil het leven van een aantal succesvolle jonge vrouwen tonen zoals het echt is. Maar als diezelfde vrouwen, opgestookt door de producers, elkaar het licht in de ogen niet gunnen, ontaardt de show in een drama. De favoriete zus legt de onzichtbare grenzen, waar ambitieuze vrouwen vaak op botsen, bloot. Tegelijk biedt het boek een eerlijke kijk op de onderlinge relaties tussen vrouwen en de constante druk om jong, relevant en promotable te blijven

Ik vond de flaptekst van ‘De favoriete zus’ echt ontzettend goed klinken, ik had gelijk zin om te beginnen met dit boek. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; ik vond het een ontzettende tegenvaller. Het verhaal gaat over twee zussen die meedoen aan een realityprogramma. De flaptekst vertelde ook dat een van de twee zussen het einde van het seizoen niet zou ‘overleven’. Dit trok mij ontzettend aan, ik dacht dat dit een spannende thriller zou worden. Ik vond het boek alleen totaal niet spannend, maar ik had een beetje twijfels over hoe dit nu komt.

Als ik ga nadenken over waarom dit boek niet in de smaak viel, zal ik maar bij het begin beginnen. Als lezer duik je midden in het verhaal het boek in, dit kan natuurlijk in het voordeel van het boek werken. Echter werkt dit alleen in het voordeel van het boek als er, in mijn mening, later een aantal dingen worden uitgelegd. Dit gebeurde pas heel erg laat, eigenlijk iets te laat waardoor ik als lezer de aandacht al kwijt was.

Een ander aspect wat niet echt in het voordeel werkte van dit boek is de schrijfstijl. Jessica Knoll gebruikt heel veel Engelse woorden, en vaktaal. Dit vond ik heel erg onhandig omdat ik helemaal niet bekend was met deze woorden, hierdoor had ik geen idee waar het nou eigenlijk over ging. Stel dat je deze termen wel allemaal kent, denk ik dat het lezen van dit boek nog steeds geen pretje is. Het boek springt nogal van de hak op de tak, dus het volgen van de verhaal is erg lastig.

‘Ik heb er heel lang over gedaan om De favoriete zus uit te krijgen’

Natuurlijk zou ik geen trouwe lezer zijn als ik toch niet even zou doorbijten, en dat heb ik gedaan. Desalniettemin vond ik het echt niet beter worden, dus heb ik even wat andere recensies gelezen en ik zag dat er meer mensen met de problemen kampten die ik ook had. Iemand schreef: “Het is net alsof je echt een realitysoap binnen komt wandelen en geen idee hebt hoe de verhoudingen liggen.” Deze zin beschrijft echt precies mijn gevoel bij het boek. Ik heb er ook ontzettend lang over gedaan om dit boek uit te krijgen.

Ik ga natuurlijk geen spoilers geven, maar ik zou het boek niet aanraden om te gaan lezen. Vele momenten heb ik gehoopt op wat spanning, maar naar mijn mening is dat niet te vinden in ‘de favoriete zus’. Misschien is het een kwestie van smaak, en bevalt het boek jou juist heel goed, maar voor mij was dit echt een no-go.

De favoriete zus

Titel: De favoriete zus
Auteur: Jessica Knoll
Verschenen: 11 juni 2019
Pagina’s: 384
Uitgever: Horizon

bol-button

Rating: 1/5

De Adorable Bookclub is een onderdeel van Adorable Books en bestaat uit Sanne, Laura, Sophie, Saskia, Nikki, Emma, Sara en Emily. Zij schrijven regelmatig recensies voor de website. Dit clubje staat los van de redactie van Adorable Books.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.