De Ex Talk
Roman

De Ex Talk – Rachel Lynn Solomon

Enemies-to-lovers, fake dating én workplace romance in één boek? Dat is wat De Ex Talk van Rachel Lynn Solomon bevat. Dit heerlijke boek kun je onmogelijk neerleggen en in deze recensie lees je waarom.

Waar gaat De Ex Talk over?

Shay werkt al bijna tien jaar met plezier bij een radiostation in Seattle. Maar de laatste tijd botst ze nogal met haar nieuwe collega Dominic, die net zijn journalistieke opleiding heeft afgerond en ervan overtuigd is dat hij alles weet van radio.

Als de zender een nieuw concept nodig heeft, stelt Shay De Ex Talk voor, waar twee exen live relatieadvies geven aan luisteraars. Tot haar grote frustratie wordt ze echter aangewezen als cohost van de show, met niemand minder dan… Dominic!

Hun scherpe dynamiek is meteen een schot in de roos en al snel verschijnt De Ex Talk in de hitlijsten. Dan beginnen Shay en Dominic voor elkaar te vallen. Betekent dit het begin van iets geweldigs, of het einde van hun carrière?

Toen ik las waar De Ex Talk over ging, wist ik meteen: dit boek is voor mij. Het verhaal gaat over Shay en Dominic, twee collega’s die echt een hekel aan elkaar hebben. Het verhaal vindt plaats in een omgeving die nieuw is voor mij: de radiowereld. Het radiostation waar Shay en Dominic werken gaat slecht. Er komt een reorganisatie aan en ze moeten iets bedenken om het hoofd boven water te houden. Shay bedenkt De Ex Talk, een radioprogramma waarbij twee exen met elkaar in gesprek gaan en anderen relatieadvies geven. Shay gaat het programma presenteren, samen met niemand minder dan… Dominic!

Shay en Dominic moeten dus doen alsof ze met elkaar hebben gedate om het programma op te tuigen. Ondanks dat ze elkaar totaal niet kunnen uitstaan, besluiten Shay en Dominic ermee akkoord te gaan. Dit programma zou het radiostation moeten redden.

‘De Ex Talk is een echte must-read, als je het mij vraagt!’

Ik ben ontzettend blij dat ik dit fijne boek heb gelezen. Ik ben dol op fake dating boeken, op enemies-to-lovers, ik ben dol op workplace romance. Je leert de personages heel goed kennen en gaat echt met ze meeleven. Ze maken zoveel mee door de reorganisatie en je merkt vooral dat Shay veel over zich heen krijgt. Met name seksisme is een onderdeel dat veelvoudig terugkomt.

Het verhaal zit heel goed in elkaar, is anders dan je gewend bent en zit boordevol humor. Toen ik op het einde was, was ik teleurgesteld dat het voorbij was: het was zo’n fijn verhaal om te lezen! Eén ding is zeker: dit boek is een echte must-read. Heb je een leesdip? Pak dan dit boek op, het trekt je er zo uit. Ik hoop dat ik snel meer van Rachel Lynn Solomon mag lezen.

Pluspunten: 
+ Origineel verhaal in een bijzondere setting
+ Heerlijke personages
+ Leest heel erg vlot

Minpunten: 
– Het was te kort, ik wil meer!

Bestel dit boek bij Bol.com.

De Ex TalkTitel: De Ex Talk
Auteur: Rachel Lynn Solomon
Verschenen: oktober 2023
Pagina’s: 320
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

 

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *