De erfenis
Adorable Bookclub,  Roman

De Erfenis – Mary Higgins Clark

Denise, van de Adorable Bookclub, las het boek De Erfenis van Mary Higgins Clark. Wat vindt Denise van dit boek en is het de moeite waard om te lezen? Lees haar recensie nu hieronder!

Waar gaat De erfenis over?

Op de avond van zijn verjaardag wordt de schatrijke alzheimerpatiënt Ted Grant dood gevonden. Alles wijst erop dat zijn vrouw Betsy hem heeft vermoord. Stiefzoon Alan wacht in spanning het proces af, maar is hij uit op gerechtigheid of is hij vooral geïnteresseerd in de erfenis? Is Betsy misschien toch onschuldig? Televisiejournaliste Delaney Wright wordt gevraagd een reportage te maken over de rechtszaak. Al gauw raakt ze betrokken bij Betsy en haar verhaal. Ze besluit Betsy te helpen, en spoedig stuit ze op een schokkend geheim dat niet alleen grote gevolgen heeft voor Betsy, maar ook voor haar eigen leven…

In De erfenis volg je het proces tegen Betsy Grant, die ervan beschuldigd wordt haar echtgenoot Ted vermoord te hebben. Ted leed aan alzheimer en het werd voor Betsy steeds moeilijker om hem te verzorgen. Bovendien was haar echtgenoot ontzettend rijk. Betsy is echter onschuldig, dit weet je als lezer vanaf het begin. Wie Ted wel vermoord heeft, blijft onduidelijk tot het eind. Zoon Alan, die diep in de schulden zit, heeft een goed motief, maar ook een waterdicht alibi. Journaliste Delaney Wright volgt de zaak op de voet, en is ondertussen ook nog eens op zoek naar naar biologische moeder.

Je leest in De erfenis ieder hoofdstuk vanuit het perspectief van een ander personage. Hierdoor weet je als lezer direct dat Betsy onschuldig is, maar ook dat bijna ieder ander personage (inclusief haar advocaat!) wel denkt dat zij Ted vermoord heeft. Delaney is bijna de enige die wel gelooft in Betsy’s onschuld, maar beschikt niet over voldoende middelen om dit te bewijzen.

‘Ik heb me vermaakt met De erfenis!’

Je volgt dus het hele proces tegen Betsy. Als je houdt van typische Amerikaanse rechtszaken kom je met dit boek zeker aan je trekken: alle gesprekken in de rechtbank tussen advocaten en getuigen worden letterlijk uitgeschreven, waardoor dit boek voornamelijk uit dialoog bestaat. Ik houd wel van een goede detective en vind het altijd leuk om tijdens het lezen lekker te puzzelen. Ook vind ik het leuk als ik verrast word over de uitkomst, maar dat was in De erfenis helaas niet het geval. Ik had vrij snel door wat er gebeurd moest zijn, en mijn vermoeden werd in de laatste hoofdstukken bevestigd. Tegen het eind van het verhaal lopen de spanningen nog even hoog op, maar over het algemeen vond ik dit boek niet heel vernieuwend…

De personages in De erfenis zijn verder vrij vlak, en je leert ze ook niet heel goed kennen. Mary Higgins Clark is een zeer bekende Amerikaanse schrijfster, en om eerlijk te zijn had ik iets meer verwacht van dit boek. Toch heb ik me wel vermaakt met dit boek omdat ik gewoon dol ben op Amerikaanse detectives. Ook is het interessant dat je in dit boek (bijna) alle gesprekken in de rechtbank letterlijk te zien krijgt, al moet je daar natuurlijk wel van houden.

Fans van Amerikaanse rechtszaken en onderzoeken kunnen hun hart ophalen met dit boek. Je volgt het hele proces tegen Betsy Grant, en ook al was het (voor mij in ieder geval) vrij duidelijk wie het gedaan moest hebben, blijft het toch leuk om te zien hoe de onschuld van een personage waarbij al het bewijs zich tegen haar keert moet worden bewezen. Ik ben benieuwd naar andere werken van Mary Higgins Clark en hoop hierin alleen wel wat meer diepgang te ontdekken in personages en plot.

Meer recensies lezen van de boeken van Mary Higgins Clark? Klik dan hier.

De erfenis

Titel: De Erfenis
Auteur: Mary Higgins Clark
Verschenen: november 2016
Pagina’s: 320
Uitgever: Xander Uitgevers

bol-button

Rating: 3/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *