Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Young adult

De erfenis – Jennifer Lynn Barnes

Sara, van de Adorable Bookclub, herlas De erfenis zodat ze helemaal voorbereid is op de verschijning van deel twee in september. Benieuwd wat ze ervan vond? Lees dan snel verder.

Waar gaat De erfenis over?

‘Dit moet een vergissing zijn. Een man die ik nog nooit heb ontmoet, heeft me zojuist miljarden nagelaten. Zulke dingen gebeuren gewoon niet, punt.’

We fantaseren allemaal wel eens dat we opeens nog ergens een oudtante blijken te hebben van wie we een kapitaal erven. Voor het hoofdpersonage van De erfenis wordt deze droom werkelijkheid, en dan keer duizend.

De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft… en niemand weet waarom.

Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?

Avery heeft geen makkelijk leven gehad. Ze is haar moeder verloren en woont deels bij haar halfzus Libby en deels in haar auto. Wanneer ze op school naar het kantoor van de directeur moet komen, wordt haar wereld op zijn kop gezet door een knappe vreemdeling genaamd Grayson Hawthorne. Hij vertelt haar dat ze onmiddellijk met hem mee moet komen naar het Hawthorne House. Ze is namelijk benoemd tot de erfgename van een van de rijkste mannen in Amerika: Tobias Hawthorne, de grootvader van Grayson. In eerste instantie denkt ze dat het een grap is, totdat ze eersteklas vliegt op weg naar het landhuis…

‘Het verhaal zit vol mysteries, raadsels en plot twists’

Toen ik de omschrijving van De erfenis las, was ik heel erg enthousiast. Het klonk als een perfect boek voor mij. Ook werd ik helemaal verliefd op de cover. Er komen allerlei intrigerende voorwerpen in voor die veel met het verhaal hebben te maken.

De erfenis is onwijs vlot geschreven en zit vol met mysteries, raadsels en plot twists. Vanaf bladzijde één werd ik het verhaal ingezogen en doordat de hoofdstukken zo kort zijn bleef ik maar doorlezen. Terwijl Avery uitzoekt waarom ze is benoemd tot erfgename moet ze zich ondertussen aanpassen aan een heel nieuw leven. Alles is anders. Ze woont nu op het gigantische landgoed van Tobias Hawthorne samen met zijn onterfde familie. Daarnaast volgt ze lessen op een privéschool en wordt ze met vragen bestookt door de paparazzi. Ondanks alles wat haar overkomt, blijft ze sterk in haar schoenen staan. Ik vond haar daarom een krachtig en interessant hoofdpersonage om over te lezen. Het einde smaakt naar meer en ik kan niet wachten totdat deel twee over een aantal weken verschijnt. Ik heb er superveel zin in!

de erfenis

Titel: De erfenis (Het Hawthorne-mysterie #1)
Auteur: Jennifer Lynn Barnes
Verschenen: juni 2021
Pagina’s: 392
Uitgeverij: Blossom Books

bol-button

Rating: 5/5

 

De Adorable Bookclub is een onderdeel van Adorable Books en bestaat uit Sanne, Laura, Sophie, Saskia, Nikki, Emma, Sara en Emily. Zij schrijven regelmatig recensies voor de website. Dit clubje staat los van de redactie van Adorable Books.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.