Boekrecensies,  Young adult

De eigenzinnigheden van Leah Burke – Becky Albertalli

De eigenzinnigheden van Leah Burke
Een tijdje geleden ontving ik het boek De eigenzinnigheden van Leah Burke, geschreven door Becky Albertalli. Al eerder had ik een boek van Becky gelezen, namelijk Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld en daar had ik destijds enorm van genoten. Ik was dan ook razend benieuwd of dit boek net zo lekker weg zou lezen en vandaag vertel ik je er meer over!

Leah Burke is drummer in een girlband, koningin van de droge humor, de beste vriendin van Simon Spier en vreselijk onzeker. Nu het laatste jaar op haar middelbare school ten einde loopt, maakt ze zich niet alleen druk om haar – vindt ze zelf – middelmatige tekeningen, maar ook om:
Haar vriendengroep die uit elkaar begint te vallen;
Het feit dat ze biseksueel is, en dat ze dat aan niemand durft te vertellen;
Haar hopeloze verliefdheid op een goede vriendin, die al een vriend heeft.
En alsof dat nog niet genoeg is, komt de prom steeds dichterbij, en het moment waarop Leah en haar vrienden allemaal naar verschillende universiteiten gaan ook. Leah probeert op alle mogelijke manieren iedereen bij elkaar te houden, maar ze zal misschien meer voor zichzelf moeten kiezen – en voor de liefde.

Na het lezen van de flaptekst van De eigenzinnigheden van Leah Burke wist ik zeker: dit was een boek dat ik leuk zou vinden. Ik was heel benieuwd hoe Leah Burke als personage was uitgewerkt, vooral omdat ik me haar nog wel kon herinneren in Simon vs. Dit boek speelt zich dus af na Simon vs. en draait volledig om Leah. Er komen aardig wat personages uit Simon vs. terug, wat ik heel leuk vond om te lezen. Inmiddels merk je dat de personages wel wat ouder zijn geworden en druk bezig zijn met vraagstukken waar iedereen mee bezig is in het laatste jaar van school: wat wil ik worden? Wat ga ik studeren? Nu merk je wel heel duidelijk hoe anders dat is in de USA omdat iedereen naar university’s gaat, verdeeld door het land heen. Soms helemaal aan de andere kant van het land.

Nadat ik dit boek heb uitgelezen wist ik zeker: Leah Burke is een van mijn favoriete personages. Ze is heerlijk sarcastisch en dat zet haar goed neer als persoon. Het verhaal is een typisch Amerikaans verhaal dat zich afspeelt op highschool, waar natuurlijk de hoognodige drama plaatsvindt, omringd door de Amerikaanse sporten en natuurlijk prom dat eraan komt. Het boek heeft niet per definitie een spannend verhaal, maar je komt in dit boek heel veel over Leah te weten en dat wordt op een hele goede manier gedaan. Iedere bladzijde weer word je meegenomen in Leah haar leven en langzamerhand kom je erachter welke beslissingen ze gaat nemen (aangezien het einde van het jaar nadert!).

‘De eigenzinnigheden van Leah Burke is zó fijn geschreven!’

De eigenzinnigheden van Leah Burke heeft me zeker niet teleurgesteld, het is zo’n typisch boek waar je in begint en niet meer kunt neerleggen. Becky Albertalli heeft een fijne schrijfstijl en dat komt duidelijk naar voren in dit boek. Ik kan hem echt aanraden, al is het alleen al vanwege het prachtige omslag dat in je boekenkast staat te pronken!

De eigenzinnigheden van Leah Burke

Titel: De eigenzinnigheden van Leah Burke
Auteur: Becky Albertalli
Verschenen: mei 2018
Pagina’s: 224
Uitgever: Blossom Books

bol-button

Rating: 4,5/5

One Comment

  • Fleur

    Ah dit lijkt mij heel leuk om te lezen!! Ik heb laatst “Mijn versie van jou” van Christina Lauren (engels: Autoboyography) en het is nu echt mijn lievelingsboek geworden!! Dat is echt een enorme aanrader.
    Fleur xxx

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *