Boeken,  Boekrecensies,  Non-Fictie

De edele kunst van not giving a fuck – Mark Manson

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn collega’s het boek ‘De edele kunst van not giving a fuck’ van Mark Manson. Een bestseller die al een tijdje te koop is. Omdat ik me vaak erg snel druk kan maken om situaties, was ik heel erg benieuwd naar dit boek! Benieuwd wat ik ervan vond?

Waar gaat De edele kunst van Not giving a fuck over?

Van populair weblog naar New York Times-bestseller is dit hét boek voor zelfhulphaters! Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt.

Mark Manson is een populaire blogger en heeft een boek geschreven om handvaten te bieden om om te gaan met dagelijkse situaties. Door te kijken naar negatieve situaties, leert hij je hoe belangrijk het is om bepaalde keuzes te maken. Hij leert je relativeren, een ‘fuck’ te geven om bepaalde situaties, los te laten en te leren van iedere situatie waar je je in bevindt.

‘Na het lezen van ‘De edele kunst van not giving a fuck’ ga je echt anders naar bepaalde situaties kijken’

De edele kunst van not giving a fuck is een relatief dun boek, dat je een andere kijk op het leven biedt. Ik merk dat ik tegenwoordig graag boeken lees, die me iets bijbrengen. Omdat ik zelf heel erg snel kan stressen om kleine dingen, leek dit boek me perfect om alles in perspectief te plaatsen en wat vaker geen ‘fuck’ leren geven om bepaalde situaties. Het boek is door Mark Manson met super veel humor geschreven. Hij heeft een droge vorm van humor en steekt het niet onder stoelen of banken wanneer hij het ergens niet mee eens is. Daardoor leest het boek heel makkelijk en heb ik vaak hardop moeten lachen. Wat ik ook zo sterk vind, is dat dit boek ontzettend herkenbaar is. De situaties die Mark beschrijft, zijn situaties waar we allemaal weleens mee te maken hebben gehad. Daardoor is het ook veel makkelijker om je in te leven en bij de ‘lessen’ die Mark geeft, in te schatten of dit voor jou ook zo kan werken. Wat ik mooi vind is dat ik na het lezen van dit boek dingen meer in perspectief ben gaan zien. Kleine dingen waar ik me soms druk om maak, doen er helemaal niet toe. Maar je leert ook omgaan met grotere gebeurtenissen in je leven.

Al met al denk ik dat een boek als ‘De edele kunst van not giving a fuck’, iets kan bijdragen aan iedereen z’n manier van denken. Of je je er nu helemaal in kunt vinden, of niet, ik denk dat het zeker wat bijdraagt aan de manier waarop je naar bepaalde situaties kijkt. Ik vond vooral het begin van het boek heel sterk, ik merkte dat ik wat lastiger door het laatste stuk heen kwam, maar desalniettemin een aanrader om te lezen.

De edele kunst van not giving a fuck

Titel: De edele kunst van not giving a fuck
Auteur: Mark Manson
Verschenen: april 2017
Pagina’s: 224
Uitgever: Lev boeken
Originele titel: The subtle art of not giving a fuck

bol-button

Rating: 4/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *