Boeken,  Thriller

De duistere kant – Karen Rose

Laura van de Adorable Bookclub las de nieuwste thriller van Karen Rose: De duistere kant. Benieuwd wat ze van het spannende boek vond? Lees hier de recensie van De duistere kant.

Waar gaat De duistere kant over?

Rechercheur Adam Kimble is verwikkeld in de allerzwaarste zaak van zijn leven: hij moet een meedogenloze moordenaar opsporen die inmiddels al meerdere slachtoffers heeft gemaakt. Nu lijkt deze moordenaar het gemunt te hebben op Meredith, de vrouw van wie hij houdt. Om haar te beschermen moet hij alles doen wat in zijn vermogen ligt en zal hij de duistere demonen uit zijn verleden het hoofd moeten zien te bieden…

We krijgen het verhaal te lezen van Adam, Meredith, Linnea en de moordenaar, wiens identiteit tot het einde toe ontzettend spannend blijft. Adam is sinds een bepaalde moordzaak niet meer zichzelf, hij worstelt met alcoholproblemen en is erg teruggetrokken. Hij is dan ook wanneer hij een jaar nuchter is, van plan om zijn liefde aan Meredith te verklaren. Maar dan wordt er een aanval op haar gedaan en wordt hij door zijn baas op de zaak gezet. Hierdoor verandert alles.

Meredith is een therapeute die zich specialiseert op het gebied van kinderen. Zij heeft Mallory, een meisje uit het verhaal, geholpen om weer op het rechte pad te komen. Wanneer zij samen worden aangevallen in het restaurant lijkt het erop dat het verleden hun weer komt opzoeken. Ondertussen is Linnea op de vlucht voor haar moordenaar, die het op haar heeft gemunt. De moordenaar doet er alles aan om Linnea te vinden, want zij is cruciaal voor hem. Zij weet wie hij is.

‘Het boek is ontzettend realistisch geschreven, waardoor je maar door blijft lezen’

Adam is ondertussen bezig met zijn demonen, hij wil er alles aan doen om er te zijn voor Meredith. Hij beschermt haar en gaat ondertussen op onderzoek uit. Zo doet hij een belangrijke ontdekking over de zaak die alles verandert. We komen ook tot de ontdekking dat niets is wat het lijkt. Ondertussen lijkt de moordenaar zijn losse eindjes weg te werken, waardoor het voor de eenheid van Adam alleen maar lastiger wordt om hem te vinden. Het leven van Linnea ligt in zijn handen als ze ontdekken dat zij de oplossing in de zaak kan bieden. Maar niemand weet waar ze is…

Karen Rose heeft weer een mooi en spannend verhaal geschreven. Ze zorgt ervoor dat je van begin tot eind bezig bent met het oplossen van de zaak. Tot vlak voor het einde bleef het dan ook spannend wie nou uiteindelijk de moordenaar was maar ook vooral wat zijn motief was om dit allemaal te doen. Het boek is spannend, mooi en vooral ook realistisch geschreven. Hierdoor blijf je lezen en kan je het boek dus ook moeilijk wegleggen. Al met al een aanrader dus!

Lees hier alle recensies van de boeken van Karen Rose.

De duistere kant

Titel: De duistere kant
Auteur: Karen Rose
Verschenen: 20 februari 2020
Pagina’s: 640
Uitgever: De Fontein

bol-button

Rating: 5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.