De derde akte
Boeken

De derde akte (Valentijnstraat #3) – Iris Visser

In deze recensie lees je alles over het boek De derde akte, onderdeel van de Valentijnstraat serie. Dit boek is het derde deel in de serie, die geschreven is door Iris Visser. Hier lees je of dit boek het lezen waard is!

Waar gaat De derde akte over?

Olivia geniet met volle teugen van haar eigen theater aan de Valentijnstraat. In het gebouw, dat al generaties in de familie is, worden ieder jaar de mooiste toneelstukken opgevoerd. Deze zomer is het tijd voor Romeo en Julia. Helaas voor Olivia wordt de rol van Romeo vertolkt door de knappe Finn Donnovan – Nederlands bekendste toneelacteur van het moment. Olivia kent hem nog van de toneelacademie, waar ze het op zijn zachtst gezegd niet met elkaar konden vinden.

Finn Donnovan betekent echter ook volle zalen, dus Olivia neemt zijn aanwezigheid voor lief. Gelukkig hoeft ze hem niet vaak te spreken… Maar dan raakt de actrice die de rol van Julia vertolkt door een onfortuinlijk ongeval geblesseerd en is Olivia de enige die de tekst vanbinnen en vanbuiten kent. Zullen zij en Finn hun onenigheid aan de kant kunnen zetten om voor het optreden van hun leven te gaan?

De derde akte is het derde boek uit de Valentijnstraat-serie. Dit is een fijne trilogie die geschreven is door de Nederlandse auteur Iris Visser. Deze serie gaat over drie vriendinnen die ondernemen in de Valentijnstraat. Deel 1 en 2 heb ik nog niet gelezen maar dat is helemaal niet erg, dit boek kun je namelijk heel goed los lezen. Maar, ik raad je zeker aan om boek 1 en 2 ook te lezen.

‘De derde akte heeft een heerlijk enemies-to-lovers plot’

Het verhaal draait om Olivia, zij is de eigenaresse van het theater in de Valentijnstraat. Dit theater is al generatieslang in de familie en nu heeft zij het overgenomen van haar ouders. Ze heeft voor de zomerperiode Romeo en Julia geprogrammeerd en voor dit toneelstuk heeft ze Finn Donnovan gevraagd om de rol van Romeo te vertolken. Ze kent Finn nog van haar studietijd – ze had heel vaak ruzie met hem… En nu heeft ze hem dus voor de hoofdrol gevraagd omdat zijn bekendheid veel bezoekers met zich mee kan brengen. Een slimme zet voor het theater, maar… houdt Olivia dat wel vol? Wanneer de hoofdrolspeelster, die de rol van Julia, uitvalt en alleen Olivia kan inspringen dan wordt het pas écht smullen geblazen.

De derde akte heeft een heel fijn feelgoodgehalte en bevat mijn lievelingsplot: enemies-to-lovers. Het verhaal start met een flashback naar het verleden en start direct met het heden. Dat stukje uit het verleden helpt je heel erg om Olivia te begrijpen en mee te krijgen wat er vroeger heeft plaatsgevonden. Eenmaal in het verhaal kan ik je verzekeren dat je dit fijne boek onmogelijk kunt neerleggen. De personages voelen levensecht aan en ik heb regelmatig met een lach zitten lezen. Wanneer het einde in zicht komt kun je alleen maar denken: ‘ik wil meer!’.

Dit was mijn kennismaking met Iris Visser. Ik kende haar wel van naam, maar had nog niet eerder iets van haar gelezen – wat echt ontzettend jammer is. Ik ben ontzettend benieuwd wat ze nog meer in petto heeft en wil zeker nog veel meer van haar boeken lezen. En gelukkig zijn daar nog een aantal van! Visser heeft een fijne schrijfstijl: vlot en luchtig, maar tegelijkertijd onmogelijk neer te leggen. Aanrader.

Pluspunten
+ Een heerlijk enemies-to-lovers plot
+ Levensechte personages
+ Onmogelijk neerleggen

Minpunten
– Geen!

de kluts kwijt

Titel: De derde akte
Auteur: Iris Visser
Verschenen: april 2023
Pagina’s: 160
Uitgeverij: HarperCollins

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.