Boekrecensies,  Roman

De buurtwinkel van tweede kansen – Kim Ho-yeon

Heb jij al weleens van het genre ‘healing fiction’ gehoord? Het is een wereldwijde bestsellertrend over de kracht van oprechte aandacht. De buurtwinkel van tweede kansen van Kim Ho-yeon staat op één in de bestsellerlijst van healing fiction in Zuid-Korea. En ik snap wel waarom!

Waar gaat De buurtwinkel van tweede kansen van Kim Ho-yeon over?

Een kleine supermarkt in Jeongpa, Seoel. Het merendeel van de bewoners van de wijk bestaat uit ouderen en studenten. Op een dag werkt er opeens een nieuwe medewerker in de winkel: de voormalig dakloze Dokgo. Zijn collega’s zien het in eerste instantie met lede ogen aan, maar al snel blijkt hij een verfrissende energie met zich mee te brengen en verovert hij de harten van de mensen om hem heen. Hij helpt zowel zijn collega’s als zijn klanten met veel meer dan alleen hun boodschappen. Zal hij zelf ook het geluk weer kunnen vinden?

De buurtwinkel van tweede kansen

Titel: De buurtwinkel van tweede kansen
Auteur: Kim Ho-yeon
Verschenen: 23 april 2024
Pagina’s: 240
Uitgeverij: Wereldbibliotheek

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

 

Mijn mening over De buurtwinkel van tweede kansen

Wanneer de eigenaresse van een buurtwinkel haar portemonnee verliest, komt ze in contact met de vinder: de dakloze Dokgo. Ze biedt hem een baan aan in haar buurtwinkel. Dokgo weet niets over zijn verleden. Hij heeft te lang teveel alcohol gedronken waardoor zijn herinneringen zijn vertroebeld. Het is nogal een vreemde snuiter, die het lastig vindt om volledige zinnen uit te spreken. Zijn collega’s vinden het dan ook lastig om met hem om te gaan. De buurtwinkel is een bijzondere plek, waar veel verschillende mensen komen. Het lijkt soms wel een toevluchtsoord te zijn voor mensen met verschillende problemen of dilemma’s in het leven. Dokgo probeert zijn steentje zo goed mogelijk bij te dragen en heeft eindelijk weer een nieuw doel in zijn leven. Langzaam aan herontdekt hij zichzelf.

Wauw, dit is tot nu toe het beste boek wat ik in 2024 heb gelezen. Wat een prachtig verhaal is dit en ik snap ook helemaal waarom dit ‘healing fiction’ wordt genoemd. Stuk voor stuk leer je de mensen die bij de buurtwinkel komen, beter kennen. Ieder kent zijn eigen problemen. Dit wordt prachtig omschreven en de dynamiek tussen Dokgo en de andere personages is aandoenlijk. Dokgo heeft een groot hart en staat met alle liefde klaar voor anderen, terwijl hij zelf veel heeft meegemaakt in zijn leven. Daar kom je steeds meer achter en daardoor krijg je nog meer respect voor hem. Het is een ontroerend, prachtig verhaal, die je weer een stukje meer vertrouwen geeft in de mensheid. Een verhaal met een boodschap, dat me nog lang bij zal blijven.

Pluspunten:
+ Een verhaal met een boodschap
+ Ontroerend en mooi beschreven
+ Interessante personages

Minpunten: 
– Het boek was kort! Van mij mochten er nog wel meer verhalen van buurtbewoners bij komen

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Wellicht vind je deze artikelen ook leuk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *