de burn-out van Sophie Kinsella
Boekrecensies,  Feelgood

De burn-out – Sophie Kinsella

Het nieuwste boek van Sophie Kinsella heet De burn-out en verscheen in 2023. Ben jij ook zo’n Sophie Kinsella fan? Hier lees je de recensie van De burn-out.

Waar gaat De burn-out van Sophie Kinsella over?

Sasha is tegen een muur gelopen. De wanhoop nabij besluit ze naar het resort in Devon te gaan waar ze als kind graag kwam, in de hoop dat boerenkoolsmoothies, yoga en stilte haar er weer bovenop zullen helpen. Maar het is laagseizoen, het hotel is vervallen en ze moet het strand met iemand anders delen: een chagrijnige, gestreste jongeman die Finn heet. Hoe kan ze één worden met de natuur als hij op een rots zit en haar in de gaten houdt? Wanneer er geheimzinnige berichten, schijnbaar gericht aan Sasha en Finn, op het strand worden achtergelaten, moeten ze wel met elkaar praten. Al snel ontdekken Sasha en Finn dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze hadden gedacht…

burn out sophie kinsella

Titel: De burn-out
Auteur: Sophie Kinsella
Verschenen: november 2023
Pagina’s: 384
Uitgeverij: The House of Books

 

 

Mijn mening over De burn-out

Sophie Kinsella schrijft een boek over een fenomeen waar veel mensen tegenwoordig mee kampen: de burn-out. Als je dit boek openslaat en de eerste paar bladzijden leest, weet je meteen dat je een Kinsella aan het lezen bent. Sophie Kinsella heeft zo’n herkenbare schrijfstijl, die herken je uit duizenden: hilarisch en een tikkeltje overdreven en ongeloofwaardig. Omdat het boek over een burn-out gaat, denk ik dat veel mensen zich hierin zullen herkennen.

Sasha is de wanhoop nabij en vlucht voor haar huidige, drukke kantoorleven naar de kust. Ze hoopt daar tot rust te komen, op de plek waar ze zich als kind helemaal thuis voelde. Maar eenmaal op de plek aangekomen, is er niks meer van het chique resort over. Waar het hotel vroeger elegant en luxe was, zijn de ramen nu dichtgetimmerd, staat het in de steigers en valt het interieur zowat uit elkaar. Iets anders dan Sasha zich had voorgesteld dus… Desalniettemin wil ze er het beste van maken. Haar moeder heeft ervoor gezorgd dat ze in het hotel bekendstaat als de healthy yoga goere die boerenkoolsmoothies drinkt (hier komt het overdreven en ongeloofwaardige van Kinsella naar boven), maar eigenlijk wil ze zich gewoon volproppen met chips en chocoladekoeken. Dan ontmoet ze iemand die in hetzelfde schuitje zit: Finn. Eerst moet ze hem totaal niet, maar je raadt het al… Ze hebben meer met elkaar gemeen dan gedacht.

De andere karakters in het boek zijn stuk voor stuk excentriek, van de oude surfleraar Terry tot de ietwat vreemde receptioniste Cassidy. De burn-out leest als een trein en is weer een échte Kinsella. Ik moet zeggen dat ik dit niet het sterkste boek van haar vond (misschien kwam het omdat ik me met niemand écht kon identificeren), maar desalniettemin heb ik het met plezier gelezen.

Pluspunten: 
+ Leest lekker weg
+ Typische Kinsella

Minpunten: 
– Tikkeltje ongeloofwaardig

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Wellicht vind je deze artikelen ook leuk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *