Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Roman

De Bromance boekenclub – Lyssa Kay Adams

Sara, van de Adorable Bookclub, keek heel erg uit naar het lezen van De Bromance boekenclub. Benieuwd wat zij ervan vond? Lees dan snel verder.

Waar gaat De Bromance boekenclub over?

Gavin Scott heeft een probleem: zijn vrouw Thea is hem zat. En niet zomaar zat – dit is “pak je spullen, stap in de auto en verdwijn per direct uit mijn leven’-zat. In een wanhopige poging zijn huwelijk te redden, wendt Gavin zich tot zijn vrienden. En die hebben een wel heel onorthodoxe oplossing: de Bromance boekenclub.

In het diepste geheim ontmoet een groep stoere kerels elkaar regelmatig om over boeken te praten. Het boek van de maand? De romantische klassieker De gunsten van de gravin. Aan de hand van deze inspirerende lectuur vijzelen de mannen hun kennis op over verleidelijke koosnaampjes, romantische gebaren en de geheimen van een lang en gelukkig huwelijk. Samen stomen ze Gavin klaar voor de ultieme hereniging met Thea en hun twee dochters. Maar zijn de tips van de boekenclub genoeg voor deze hopeloze Romeo om de liefde van zijn leven terug te winnen?

Topsporter Gavin Scott voelt zich vreselijk als hij erachter komt dat zijn vrouw Thea hun gehele huwelijk haar hoogtepunten in de slaapkamer heeft gefaket. Hij reageert erg slecht op haar bekentenis waardoor Thea hem uit huis schopt. Vervolgens belandt Gavin in een hotelkamer waar hij zijn pijn en schaamte wegdrinkt. Zijn vrienden treffen hem stomdronken aan en uit medelijden voor Gavin’s toestand besluiten zij hem in te wijden bij hun geheime Bromance boekenclub. Voor de boekenclub lezen de mannen liefdesromannetjes om hun partners en hun behoeftes beter te begrijpen. Volgens Gavin klinkt de hele onderneming in eerste instantie belachelijk, maar hij gaat akkoord in de hoop zijn huwelijk te redden.

‘De Bromance boekenclub leest als een trein’

De Bromance boekenclub is een hilarisch, hartverwarmend verhaal waar ik erg van heb genoten. Thea en Gavin houden nog steeds heel erg van elkaar, maar ze hebben hun huwelijk zo verwaarloosd waardoor je je als lezer constant afvraagt of het nog wel goed tussen hen zal komen. Het verhaal wisselt in perspectief tussen Gavin en Thea waardoor je hun beweegredenen goed leert kennen. Zo worstelt Thea met de slechte relatie die haar ouders hadden en projecteert ze dat onbewust op haar relatie met Gavin en zo heeft Gavin hun huwelijk onopzettelijk te weinig aandacht aan Thea besteed door zijn tijdrovende sportcarrière. Beiden zijn ze verre van perfect en dat zorgt voor realistische dialogen en komische situaties.

Een leuke toevoeging waren de fictieve hoofdstukken van de historische roman De gunsten van de gravin die de mannen gezamenlijk voor de boekenclub aan het lezen waren. Het gezinsleven met hun twee kleine dochtertjes speelt ook een grote rol en waren een paar van mijn favoriete momenten. De schrijfstijl van Lyssa Kay leest als een trein en zorgde voor een permanente glimlach op mijn gezicht. Dit boek is een van mijn favorieten van dit jaar geworden.

Als je zin hebt in een heerlijke feelgood met veel humor, een mannelijke boekenclub en een tweede kans op romance dan is dit boek zeker iets voor jou.

de bromance boekenclub

Titel: De Bromance boekenclub
Auteur: Lyssa Kay Adams
Verschenen: maart 2020
Pagina’s: 320
Uitgever: Boekerij

bol-button

Rating: 5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *