De boekenkast van: Zwartraafje - Adorable Books
Boekenkast

De boekenkast van: Zwartraafje

Boekenkasten. We zijn er allemaal dol op om er in te snuffelen. Vandaag showt lezeres Zwartraafje de inhoud van haar boekenkast!
wu8e.jpg
Ik ben al van jongsaf gek van lezen en boeken. Dankzij die boekenliefde heb ik door de jaren heen een heel deel exemplaren bij elkaar verzameld. Ik ga graag naar een rommelmarkt of kringloopwinkel en kom daar vaak leuke aanwinsten tegen voor mijn verzameling. Ook heb ik al enkele heel leuke boeken gewonnen via wedstrijden en ik krijg ze soms ook cadeau voor mijn verjaardag of kerst. Op die manier heb ik geleidelijk aan een mini-bibliotheekje bij elkaar gesprokkeld. Na de verbouwingen aan ons huisje hebben we mooie boekenkasten aangekocht die hier nu mooi in het zicht staan. We hebben er zelfs nog moeten bijkopen, omdat de nieuwe vloer het gewicht van de zwaar gevulde kasten niet aankon en tegengewicht nodig had.

6usn.png
De lege planken staan normaal vol met foto’s van vrienden en familie, maar die had ik er nu eventjes van tussen gehaald. En ik ga nog steeds regelmatig naar de bibliotheek voor een nieuwe lading leesvoer en heb er zelfs een volledige plank voor gereserveerd. Dat moest ook wel want ik kom sowieso met veel te veel boeken terug wanneer ik daar passeer.

o08p.png
yiin.png
Ik heb ze volgens genre proberen te sorteren, mijn vrij uitgebreide verzameling kookboeken staan samen, maar ik heb dus ook een thriller-kast, eentje met enkel fantasyboeken en de romans staan ook zoveel mogelijk bij elkaar. Ook de beertjes die ik al jaren verzamel en de films en cd’s hebben er een plekje in gekregen. Ik word er eigenlijk spontaan vrolijk van telkens wanneer ik langs deze kasten wandel. 🙂

p3uu.png
Meestal lees ik lange periodes in hetzelfde genre, zo ben ik tegenwoordig al een hele tijd zot van fantasyboeken. De boeken van Lara Adrian, Gini Koch, L.A.Banks maar natuurlijk ook Stephenie Meyer en Charlaine Harris. Ik hou er ontzettend van om helemaal te kunnen ontsnappen in zo’n fantasy-wereld. Al kan ik ook ontzettend genieten van de ontspannende boeken van Maeve Binchy en Katie Fforde en begin ik vrijwel gegarandeerd te glimlachen tijdens het lezen van de Stephanie Plum-reeks van Janet Evanovich. In het thriller-genre lees ik erg graag de boeken van PJ Tracy, Karin Slaughter, Patricia Cornwell, etcetera. Maar ik blijf het leuk vinden om steeds nieuwe auteurs en boeken te ontdekken.

1irf.png
Oh ja, ik heb geen al te geweldig fototoestel, maar wie graag al mijn boeken meer in detail wil bekijken, kan op mijn site terecht. Daar staat een overzicht van al mijn boeken per genre. Je vindt er ook mijn blog, foto’s van creaties, een hele hoop recepten, ….

dbwe.png
Ik heb zelf de foto’s getrokken en sta er dus niet mee op. Maar deze tekening die een vriendin maakte voor mijn site, geeft jullie alvast een beeld van wie ik ben, of toch alleszins van waar ik me zowat mee bezig hou.

Dankjewel Zwartraafje voor het inzenden van je prachtige boekenkast! Wil jij nou ook een keer in deze nieuwe rubriek verschijnen? Wil jij ons graag wat vertellen over jouw boekenkast en de inhoud daarvan? Misschien met wat leuke tips? Stuur dan een mailtje naar contact@adorablebooks.nl, met daarin duidelijke foto’s van jouw boekenkast en een kort stukje tekst erbij (ong. 300-500 woorden). Wie weet verschijnt jouw boekenkast dan binnenkort op Adorable Books!

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Rachel augustus 17, 2013 at 09:50

  Leuke boekenkast Zwartraafje!

 • Reply Judith augustus 17, 2013 at 11:06

  Wat een prachtige boekenkast! Zoiets wil ik ook! Ik heb ook wel mooie, maar in totaal zijn ze samen niet meer dan 2 meter breed. Dus niet zoveel ruimte.

  Er is nog genoeg ruimte voor heel veel boeken, Zwartraafje. Heerlijk!

 • Reply Nancy augustus 17, 2013 at 12:26

  De boekenwand ziet er schitterend uit! En gelukkig nog plaats genoeg voor nieuwe 😉
  Ik heb er alvast nog 2 liggen voor je kerstcadeau 😀

 • Reply Suzanne augustus 17, 2013 at 12:46

  Aaa al die beren!!! I want them

 • Reply Zwartraafje augustus 17, 2013 at 13:35

  Merci voor de complimentjes. Die beren verzamel ik al meer dan 20 jaar, jammer dat ze tegenwoordig zo moeilijk te vinden zijn. Ik ben vooral blij dat er nog steeds plek is voor NOG meer boeken. 🙂

 • Reply Annelies augustus 17, 2013 at 19:52

  Wauw, wat een mooie kast!

 • Reply Mieke Schepens augustus 17, 2013 at 21:31

  Een juweeltje van een boekenkast !

 • Reply Emmy augustus 19, 2013 at 21:31

  Leuk! Misschien ga ik binnenkort ook maar eens meedoen, want mijn kast is bijna af!

 • Reply Button up :) | Zwartraafje februari 26, 2014 at 20:07

  […] jullie , indien jullie benieuwd zijn naar hoe mijn online boekenplanken er in het echt uitzien, hier […]

 • Reply Vogelspotter | Zwartraafje mei 17, 2017 at 07:31

  […] bij Jolien bijvoorbeeld, maar ook bij Mustreads or not én heel lang geleden ook een keertje bij Adorable Books […]

 • Leave a Reply