De boekenkast van: Patricia - Adorable Books

De boekenkast van: Patricia

Boekenkasten. We zijn er allemaal dol op om er in te snuffelen. Vandaag showt lezeres Patricia de inhoud van haar boekenkast!
bookshelf9.png
Mijn moeder nam me vroeger mee naar de bibliotheek en sindsdien ben ik gek van boeken  en kun je altijd wel een boek in mijn tas vinden. Mijn boekenkast wisselt een paar keer per jaar van uiterlijk. Hierbij een kijkje in mijn boekenkast.
bookshelf12.pngIk ben echt een boekenwurm. In mijn tas vind je altijd wel een boek, zodat ik tijdens een wachtmomentje even kan lezen. Op vakantie lees ik wel véél sneller dan thuis, omdat er dan geen afleiding is van de televisie, computer of het huishouden.

bookshelf15.pngTot een aantal jaar geleden las ik alleen chicklit, maar nu hangt het erg van mijn stemming en laatst gelezen boek af. Als ik net een chicklit heb gelezen, zou ik eerder kiezen voor een literaire thriller dan weer een chicklit. De genres liggen lekker ver uit elkaar, ik hou wel van afwisseling. Op dit moment lees ik America’s sweetheart die ook verfilmd is met julia roberts als een van de hoofdrolspeelsters.

bookshelf10.png

bookshelf11.pngIk hou alles over mijn boeken bij in mijn Moleskine Bookjournal: welke boeken ik heb, welke boeken ik nog graag wil hebben en recensies. Maar er staat nog meer in over boeken. Bijvoorbeeld leuke quotes die ik tegenkom tijdens het lezen en een lijstje met boekevenementen als Manuscripta en het Boekenfestijn, waar ik graag een bezoekje aan breng.

bookshelf13.pngIn mijn boekenkast staan ongeveer 240 boeken, waarvan ik er zo’n 50 nog niet gelezen heb. Niet alles staat in mijn kast. Ik heb ergens nog vier dozen met boeken staan. Elke dag probeer ik ongeveer 50 bladzijdes te lezen, momenteel gaat mijn nog-te-lezen-stapel dus lekker hard.

bookshelf14.pngMijn boekenkast wisselt een paar keer per jaar van uiterlijk. Niks mag scheef liggen of staan. Alles moet netjes recht en gelijk. Een tijdje geleden stonden de boeken gesorteerd op kleur en nu op grootte. Behalve de vier bovenste planken – plank één is namelijk alleen voor boeken van Karin Slaughter, plank twee voor die van Cecily von Ziegesar, plank drie voor Jill Mansell en plank vier voor boeken van uitgeverij The House of Books. De boeken van Jill Mansell koop ik allemaal direct als ze in pocket-versie verschijnen. Ondanks de stapel die er nog ligt.

bookshelf16.pngIk heb geen e-reader, maar wel een tablet waar ik boeken mee kan lezen. Tot nu toe heb ik dat nog niet zo vaak gedaan. Ik vind het eigenlijk vooral prettig als ik op vakantie ga, omdat je dan een paar boeken mee kan nemen zonder dat het te zwaar wordt. Mijn tablet zal ik alleen nooit gaan zien als een ‘echt boek’.

Echte aanraders: Vaarwel mijn liefstePetra Němcová & Jane Scovell, boeken van Jodi Picoult, Jill Mansell, Modellen vallen niet uit de hemel van S. Fulsher.

 

Dankjewel Patricia voor het inzenden van je prachtige boekenkast! Wil jij nou ook een keer in deze nieuwe rubriek verschijnen? Wil jij ons graag wat vertellen over jouw boekenkast en de inhoud daarvan? Misschien met wat leuke tips? Stuur dan een mailtje naar contact@adorablebooks.nl, met daarin duidelijke foto’s van jouw boekenkast en een kort stukje tekst erbij (ong. 300-500 woorden). Wie weet verschijnt jouw boekenkast dan binnenkort op Adorable Books!

Previous Post Next Post

15 Comments

 • Reply susan februari 20, 2013 at 06:54

  Daar zou ik best wel in willen kijken! Gave boeken zeg! Heel leuk

 • Reply Anneke februari 20, 2013 at 09:29

  Veel herkenbare boeken. Boeken die ik heb gelezen en soms zelf ook in de kast heb staan. Ik heb een tijdje ook alles bijgehouden met een bookjournal, maar tegenwoordig gebruik ik daar gewoon mijn blog voor.

 • Reply Lieke februari 20, 2013 at 10:02

  Woah, dat zijn een hoop boeken!
  Er staan wel hele leuke tussen!

 • Reply Joanydvv februari 20, 2013 at 12:46

  Wauw, wat een prachtige collectie zeg. 🙂

 • Reply Emmy februari 20, 2013 at 13:37

  Mooie kasten en mooie boeken! Jullie maken me jaloers, aangezien mijn boeken allemaal in dozen staan, behalve een klein kastje!

 • Reply Ilse februari 20, 2013 at 13:53

  Wat een kleurrijk gedoe in je boekenkast! Het lijkt haast of je het op regenboogkleuren hebt gesorteerd of iets dergelijks, haha! Maar dat komt denk ik omdat het toevallig zo bepaald is door de auteurs van de boekenreeksen die je in de kast hebt staan. =3 Tof!

 • Reply Mandy februari 20, 2013 at 14:08

  Wat leuk om te zien!

 • Reply Patricia februari 20, 2013 at 18:07

  Super leuk geworden meiden!

 • Reply Stefanie februari 20, 2013 at 19:48

  Echt een leuke boekenkast! 🙂 En de chicklits springen er echt wel uit ^^

 • Reply Boekboetiek februari 20, 2013 at 19:58

  Leuke rubriek!

 • Reply Yara februari 20, 2013 at 20:19

  Echt een indrukwekkende kast hoor, wilde ik toch even kwijt ookal ben ik recensente van de website haha! Love it <3

 • Reply Sas februari 21, 2013 at 21:33

  Wart leuk om te lezen en zien! 😀

 • Reply Annelieke februari 21, 2013 at 22:07

  Mooie boekenkast hoor! Zeker al die gekleurde chicklits staan zo leuk in je kast.

 • Reply Mieke Schepens februari 22, 2013 at 14:39

  Wat een leuk idee: zo’n bookjournal ! Ik heb een simpel excel-bestand gemaakt, maar dat bookjournal is leuker !

 • Reply Luca februari 27, 2013 at 16:51

  yeeah ik zie tess gerritsen dat zie je niet vaak
  zie er echt super uit die boekenkast
  en dat bookjournal gebeuren ziet er echt super uit

 • Leave a Reply