De boekenkast van: Emmy - Adorable Books
Boekenkast

De boekenkast van: Emmy

Photo 23-12-13 14 10 58
In een boekenkast van iemand anders snuffelen is heerlijk! Daarom showt Emmy hier haar eigen boekenkast (en niet zo’n kleintje ook!).

Ik heb altijd al veel boeken gehad, of willen hebben. Mijn moeder had vroeger thuis een goed gevulde ‘bibliotheek’ en toen ik op mezelf ging wonen, nam ik dit van haar over. Toen ik ging samenwonen met mijn vriend had ik een echte eis: mijn eigen boekenkasten! Want ik wilde dolgraag kunnen genieten van mijn boeken.
In onze woonkamer staan dan nu ook drie verhoogde billy-kasten van IKEA. En dat zijn alleen nog maar mijn boeken! Ik ben er super trots op en naast boeken staan er ook nog eens allerlei persoonlijke spulletjes in de kast, zoals beeldjes of spiri-wiri voorwerpen die veel voor mij betekenen.
Omdat mijn kast zo persoonlijk is, verander ik hem nog wel eens. Dan schuif ik met boeken of zet ik de frutsels op een ander plekje.. Ik blijf dan net zo lang schuiven tot ik helemaal tevreden ben. De logica van volgorde is niet echt te vinden, behalve voor mijzelf denk ik. Niet alle delen staan dan ook bij elkaar van een serie.. Waarom? Mijn boeken staan deels op grootte! (Gevolg van een extra plank!)

Photo 23-12-13 14 11 12

Op één plank, die dubbel volgestouwd staat, staan alle ongelezen boeken. Die hou ik bewust gescheiden van de rest, zodat ik meteen kan zien wat ik nog moet lezen. De rest van mijn boeken zijn allemaal gelezen. Stuk voor stuk! En dat zijn er zeker meer dan 300!

Photo 23-12-13 14 11 30

Ik heb ontzettend veel Young Adult boeken in de kast staan, zowel Nederlands als Engels, omdat ik dit een heel fijn genre vindt. Ook fantasy is goed vertegenwoordigd. Heerlijk!

Ik vind het super leuk om te vertellen over mijn boekenverzameling en ik vind het heerlijk om een plank te vullen. Het zal dan ook zeker gebeuren dat deze kast uiteindelijk vol raakt. En dan? Een extra kast. Wat vervelend nou!

Dankjewel Emmy voor het inzenden van je prachtige boekenkast! Wil jij nou ook een keer in deze nieuwe rubriek verschijnen? Wil jij ons graag wat vertellen over jouw boekenkast en de inhoud daarvan? Misschien met wat leuke tips? Stuur dan een mailtje naar contact@adorablebooks.nl, met daarin duidelijke foto’s van jouw boekenkast en een kort stukje tekst erbij (ong. 300-500 woorden). Wie weet verschijnt jouw boekenkast dan binnenkort op Adorable Books!

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Emmy januari 2, 2014 at 08:42

  Trots op mijn kast. 🙂

 • Reply Marilyn januari 2, 2014 at 11:00

  Ik zou zoveel plaats willen hebbben. Heel mooi!!

 • Reply Miranda januari 2, 2014 at 15:59

  Wat leuk om te zien. In mijn oude huis had ik een ikea vakken kast en bewaarde ik alle gelezen boeken. Tot ik dus eigenlijk nieuwe wilde halen en het qua budget niet uit kon. Alles verkocht ik en daar haalde ik nieuwe van. Maar ik blijf het mooi vinden een gevulde boekenkast. ( in dit huis heb ik er helaas ook geen plek voor)

 • Reply Eveline januari 2, 2014 at 20:24

  Ohhhh ik ben jaloers (in positieve zin natuurlijk! ;)) Ik zou ook graag zo’n boekenkast willen hebben. Of ja, 3. Ik heb nu 1 Billy boekenkast, maar die is nog lang niet vol.

  Grappig trouwens dat jij een plank vol hebt met boeken die je nog moet lezen. Ik heb ook een stapeltje met boeken die ik nog moet lezen en die staan ook apart haha.

  • Reply Emmy januari 6, 2014 at 08:32

   Ben ik dus niet de enige die het zo aanpakt! 😀

 • Reply Ilse januari 4, 2014 at 13:43

  Wauw, vet man! Super groot ook. Ik denk dat ik ook wel eens een inzending wil gaan doen. En grappig trouwens Emmy, dat je ze ook op grootte sorteert. Daartoe heb ik ook nog vaak de neiging. xD

  • Reply Emmy januari 6, 2014 at 08:33

   Ik moet wel! Door de extra plank die ik bij de verhoging kreeg, moest ik minder hoge planken creeren. Ideaal voor van die Engelse pockets, want die zijn vaak niet zo groot. Staat ook mooier vind ik, dan dat je er nog zo’n hoge lege ruimte bij hebt.

 • Reply Ilse januari 4, 2014 at 13:43

  Wauw, vet man! Super groot ook. Ik denk dat ik ook wel eens een inzending wil gaan doen. En grappig trouwens Emmy, dat je ze ook op grootte sorteert. Daartoe heb ik ook nog vaak de neiging. xD

 • Reply Noa Meijer januari 5, 2014 at 13:07

  Helaas zijn mijn boeken op twee diepe en brede planken weggewerkt achter een deur… maar dit is een mooie boekenkast!

 • Leave a Reply