De boeken top 3 van: Wendy - Adorable Books

De boeken top 3 van: Wendy

Het is weer tijd voor een nieuwe boeken top 3 van een lezer. Wendy deelt met alle plezier haar boeken top 3 met ons! Benieuwd waarom zij deze boeken zo goed vindt? Lees dan verder.
top32

1. De zusjes – Lori Lansens
Wendy: “Dit boek heb ik een jaar of 6 geleden op vakantie in Schotland gekocht en viel me op omdat het was geselecteerd door de Engelse “Richard & Judy bookclub”. Het is het prachtige, fictieve, levensverhaal van de Siamese tweeling Rose en Ruby uit Canada. Het wordt afwisselend door ene en dan weer het andere zusje verteld en beide zusjes hebben een heel eigen schrijfstijl. Hoewel het om een serieus en origineel thema gaat is het de schrijfstijl die dit boek zo bijzonder maakt. Het verhaal is me lang bijgebleven en de schrijfster behoort tot een van mijn favorieten!”

Overigens is het boek, tot mijn verbazing, nu voor slechts €3,90 te koop bij Bol.

2. Kind van sneeuw – Eowyn Ivey
Wendy: “Ook dit boek heb ik op vakantie gekocht, in Ierland dit keer en ook deze titel komt uit de Richard & Judy bookclub selectie. Het verhaal is gebaseerd op een Russisch sprookje en speelt zich af in Alaska. Door de vele sfeer- en natuurbeschrijvingen voelde het alsof ik er zelf rondliep. Het verhaal verteld over de ontberingen van een ongewenst kinderloos stel dat verhuist naar het koude en afgelegen Alaska van 1920. Op een dag maken ze een sneeuwpop (meisje van sneeuw) voor hun huis. Een dag later is er niets meer van de sneeuwpop terug te vinden maar stuitten ze op een gegeven moment wel op een “echt” meisje dat moederziel alleen rondzwerft in het bos… Een heerlijk fantasierijk winterboek!”

3. Vanuit de verte – Donna Milner
Wendy: “Dit boek heb ik een keer op de koopjestafel van boekhandel Scholtens & Wristers in Groningen gevonden. De mooie cover sprak me gelijk aan. Het verhaal speelt zich af op een boerderij in Canada in de jaren zestig. In die periode doen zich verschillende schokkende gebeurtenissen voor binnen het boerengezin waar in het jaar 2000 op teruggekeken wordt. Het is een boek vol drama, er gebeurt een hoop waardoor ik het ook maar moeilijk weg kon leggen.  Stukje bij beetje ontdek je hoe de onderlinge verhoudingen liggen en waardoor het hele gezin ontwricht is geraakt.”

Dankjewel Wendy voor het inzenden van je boeken top 3! Wil jij nou ook een keer in deze nieuwe rubriek verschijnen? Wil jij ons graag wat vertellen over jouw favoriete boeken? Stuur dan een mailtje naar contact@adorablebooks.nl o.v.v. “Mijn boeken top 3″, met daarin jouw drie favoriete boeken en een kort stukje tekst erbij (max. 150 woorden per boek). Wie weet verschijnt jouw top 3 dan binnenkort op Adorable Books!

 

 

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply beautifulday4makeup november 24, 2014 at 09:32

  Leuk zeg. Meteen nieuwe boeken om aan het te lezen lijstje toe te voegen. Altijd leuk tijdens de vakantie 🙂

 • Reply Jolien november 24, 2014 at 15:27

  “Kind van sneeuw” klinkt heel leuk om deze winter te lezen!

 • Reply Marloes november 24, 2014 at 19:21

  Ik vond “Kind van sneeuw” ook heel bijzonder, die andere boeken gaan dus op mijn noglezenlijst. Bedankt voor de tips!

 • Reply Found it on the blogs | Daisies on bookshelves november 30, 2014 at 13:28

  […] dit boek had ik nog nooit gehoord tot ik het in “De boeken top 3 van: Wendy” spotte bij Adorable Books. “Kind van sneeuw” van Eowyn Ivey leek me zo leuk dat ik onmiddellijk bij eci.be gaan […]

 • Reply Found it on the blogs - Daisies on Bookshelves februari 8, 2015 at 16:14

  […] dit boek had ik nog nooit gehoord tot ik het in “De boeken top 3 van: Wendy” spotte bij Adorable Books. “Kind van sneeuw” van Eowyn Ivey leek me zo leuk dat ik onmiddellijk bij eci.be gaan […]

 • Leave a Reply