Tips

De boeken top 3 van het jaar 2014 van Yara

boeken top 3 van het jaar 2014 van Yara

Het einde van het jaar is alweer in zicht: De laatste maand van het jaar is van start gegaan. De maand met allerlei feestdagen, knusheid, kou én toch veel warmte. Een tijdje geleden zijn wij gestart met de ‘boeken top 3’. Allerlei lezers lieten hun boeken top 3 zien. Nu wij bijna aan het einde van het jaar zijn gekomen laten wij, de redactie van Adorable Books, onze favoriete boeken van het afgelopen jaar zien. Yara trapt vandaag af met haar favorieten. Kijk je mee?

1. Inwijding, ook wel Divergent (als filmeditie), geschreven door Veronica Roth, is het eerste boek van de Divergent trilogie. Dit boek is voor mij speciaal. Ik las een paar jaar terug ‘de Hongerspelen’, en ik was nooit meer zo verliefd op een boek als op dat boek. Inwijding is voor mij weer het boek dat ik nodig had. Ik was op slag verliefd. De personages zijn geweldig en Veronica Roth heeft een fantastische schrijfstijl. Voor mij is Inwijding hét boek van het jaar 2014. Het verhaal is mij onwijs lang bijgebleven en na het lezen van het boek heb ik de andere twee boeken (en het bijbehorende boek ‘Four’) in een mum van tijd uitgelezen.

Inwijding (Divergent #1) is te koop bij o.a. bol.com voor €15 (normale editie) en €12,50 (filmeditie)

2. Water & Vuur was voor mij een perfect verhaal. Ik kon me zo goed vinden in het hoofdpersonage Tella, ik was dol op haar. Ze kon goed uit de hoek komen en maakte hilarische grapjes. Met regelmaat zat ik keihard te lachen. Ik kan geen genoeg krijgen van dit soort boeken. Tella krijgt een Pandora, een dier. Met dat dier probeert ze in een onwijs enge wereld te overleven. Dat er een Pandora-element in dit boek zit, maakt het boek uniek. Anders. Een aanrader.

Water & Vuur is te koop bij o.a. bol.com voor €17,50

3. Eleanor & Park is een roman, en normaal hou ik niet van romans. Maar dit boek was anders: dit boek deed wat met me. Het gaat over liefde. Een eerste liefde, geen kalverliefde. Deze liefde is bijzonder. De schrijfster, Rainbow Rowell, beschrijft de hoofdpersonages uitbundig waardoor je hen goed leert kennen. Aan het einde van het boek ben ik gaan houden van de hoofdpersonages, Eleanor & Park. Ik ben gaan houden van Rainbow Rowell, want haar schrijfstijl is fantastisch. Het boek is anders dan andere verhalen. Origineler.

Eleanor & Park is te koop bij o.a. bol.com voor €17,99

Welk boek was voor jou het beste boek van het jaar 2014?

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.