Algemeen

De boeken top 3 van het jaar 2014 van recensente Tedje

Het einde van het jaar is alweer in zicht: De laatste maand van het jaar is van start gegaan. De maand met allerlei feestdagen, knusheid, kou én toch veel warmte. Een tijdje geleden zijn wij gestart met de ‘boeken top 3′. Allerlei lezers lieten hun boeken top 3 zien. Nu we bijna aan het einde van het jaar zijn gekomen, laten wij, de redactie van Adorable Books, onze favoriete boeken van het afgelopen jaar zien. Yara trapte vorige week af en vandaag is Tedje aan de beurt. Kijk je mee?

 photo boeken2014tedje.jpg

1. Verslingerd – Lisette Jonkman
Ik noemde haar de leukste schrijfster van Nederland en de koningin der Nederlandse chicklit, dus Lisette Jonkman kan natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Ik heb gegierd van het lachen toen ik Verslingerd aan het lezen was om de hilarische schrijfstijl van Lisette, maar ik heb ook heel hard gehuild. Het leven is niet alleen maar leuk en dat wilde Lisette ook overbrengen. Verslingerd is het vervolg op Verkikkerd en gaat over beautybloggende (yay!) studente Lucy, die samen in ‘het Fort’ woont met haar nerds, waaronder haar vriendje Kikker, die zanger is. Dit is een echte must read en als je dat nog niet hebt gedaan: koop dat boek!! LEES!!

Verslingerd is voor €17,50 verkrijgbaar bij o.a. Bol.com 

2. The Fault in Our Stars – John Green
The Fault In Our Stars is zo’n ‘hype boek’ waar iedereen het over had een tijdje geleden. ‘Heb jij hem nog niet gelezen? Oh my god! Je moet hem echt lezen, hij is zo mooi!’ Of hij mooi is? Echt wel. In het begin van het boek heb ik gelachen om de gevatte uitspraken van Hazel, die doodziek is en zo ironisch met haar ziekte om gaat. Bij de laatste paar hoofdstukken kon ik op een gegeven moment niks meer zien, zo erg moest ik huilen. Dit boek grijpt je aan alle kanten en laatje niet meer los. Wat een prachtig verhaal, zo hartverscheurend en ontroerend. Ook al is dit boek al in 2012 verschenen, dit boek hoort in mijn top 3 thuis.

The Fault in Our Stars is voor €9,99 (Engelse versie) verkrijgbaar bij o.a. Bol.com 

3. Ik wist het – Chantal van Gastel
Toen ik uit het zwarte gat kwam nadat ik het laatste boek van de Zwaar!-trilogie van Chantal van Gastel had gelezen, sprong ik een gat in de lucht toen ik hoorde dat er een boek van haar aankwam. Ik wist het was niet zoals de Zwaar!-serie.  Chantal van Gastel komt in dit boek over Mia het bloemenmeisje, Feo de tostibakker en Axel de razende reporter met bijzondere invalshoeken waardoor je door wil blijven lezen. Ik krijg nooit genoeg van die fijne schrijfstijl van Chantal van Gastel!

Ik wist het is voor €19,95 verkrijgbaar bij o.a. Bol.com

Tedje (1993) leest het liefst romans, maar een spannende thriller wordt ook altijd gewaardeerd. Ze werkt als freelance content creator en je kunt haar wakker maken voor lekker eten.

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.