Algemeen,  Overig

De boeken top 3 van het jaar 2014 van recensente Danique V.

Het jaar is nog niet afgelopen en heb ik nog een aantal boeken die ik graag wil lezen voordat 2015 begint. Natuurlijk heb ik wel al een hoop mooie pareltjes mogen lezen dit jaar. Het was dan ook ontzettend moeilijk om een top 3 te maken. Mijn top 3 is dan ook meer een ‘deze 3 boeken vond ik erg goed’ dan een nummer 1,2 en 3.

boeken2014

De selectie – Kiera Cass
Terwijl ik telkens zei dat ik de selectie niet zo nodig hoefde te lezen, had ik natuurlijk geen idee dat het boek zo geweldig was. De serie was zó populair dat ik geen zin had om mezelf eraan te wagen. Omdat iets zó populair is, valt het vaak tegen. Toen de selectie in het Nederlands werd uitgegeven, had ik eigenlijk geen keus meer. Toen ik eenmaal begon met lezen heb ik geen moment spijt gehad. Ik denk dat de selectie daarom in mijn top 3 staat. Het was lang geleden dat ik met zo veel plezier en snelheid een boek uitlas en direct door wilde naar het volgende deel. Ik heb mezelf er zelfs op betrapt dat ik soms even naar de datum keek om te kijken hoe lang het nog duurde voor het volgende deel uit kwam!

De anderen – Gemma Malley
De anderen is een boek dat eigenlijk altijd een beetje in mijn hoofd is blijven zitten, sinds ik het heb gelezen. Ik denk omdat ik het hele idee van het verhaal zo interessant vond en vooral ben gaan nadenken of dit echt zou kunnen gebeuren. Nog steeds staat deel 2 klaar om te lezen en dat gaat ook zeker gebeuren volgend jaar.
De anderen vond ik heel erg origineel en erg fijn en snel lezen. Hij staat in mijn top 3 omdat ik het boek niet zo goed kan loslaten, ondanks dat hij hier en daar wat minpunten had.

Silo – Hugh Howey
Silo, Silo, Silo. Hoe vaak heb ik dit boek al niet aangeraden aan mensen. Telkens als ik hem zie in de boekenwinkel móet ik even zeggen ‘dit boek is zó origineel, die moet je echt lezen’. Ik ben dol op young adult boeken die zich in de toekomst afspelen, maar toch miste ik dit onderwerp in de volwassen boeken. En hier is het dan! Het boek dat ik zocht. Silo is geschreven voor volwassenen, de hoofdpersonen zijn dan ook volwassen (yes!). Het boek bevat veel meer informatie dan een young adult, wat in het begin misschien even wennen is.
Ik vond Silo écht geweldig. Ook al bespreek ik hem al laatste, ik denk toch dat Silo wel een beetje mijn nummer één is van dit jaar! Deel 2 ligt al klaar om te lezen, hopelijk dit jaar nog!

Wat is jouw top 3 van 2014?

Danique V (1993) woont in Haarlem en is werkzaam als content creator bij de Bibliotheek. Naast feelgood, fantasy en thrillers leest ze ook veel non-fictie rondom spiritualiteit.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.