Algemeen,  Overig

De boeken top 3 van het jaar 2014 van recensente Danique E.

Het is nu écht bijna 2015. Jullie zagen eerder al de boeken top 3 van Tedje, Yara en Danique V. maar vandaag mag ik ook eindelijk de mijne delen. Ik heb dit jaar wat minder boeken gelezen dan normaal. Dit komt doordat ik echt een mega druk jaar achter de rug heb. Maar ik heb genoeg boeken gelezen om een mooie top 3 met jullie te delen. Het is niet zozeer een top drie, maar wel de 3 beste boeken wat mij betreft van 2014.

Silber (Het eerste boek der dromen) – Kerstin Gier
Silber vond ik echt een ontzettend avontuurlijk boek. Dit boek las ik in één ruk uit en ik ben echt super benieuwd geworden naar deel 2. Ik vind de boeken van Kerstin Gier echt super leuk en ook zeker aan te raden. De boeken zijn geschikt voor zowel jong als oud. Het onderwerp vond ik ontzettend origineel en daarnaast ziet dit hardcover boek er gewoon prachtig uit op je boekenplank. Nu nog even deel 2 scoren, en dan kan ik eindelijk verder lezen!

Finale (Legend #3) – Marie Lu
Ik las dit jaar het derde en laatste deel van de Legend serie: Finale. Wow, wow, dit boek was zo tof! Het heeft me enorm verrast en ik werd heel erg meegesleept. Een paar keer was ik heel erg in shock door de keuzes die er gemaakt werden in dit boek. Het heeft vanaf het begin tot het eind geboeid. Je blijft maar doorlezen omdat je gewoon wil weten hoe het eindigt. Ik vind dat Marie Lu een prachtige serie heeft neergezet met Legend.

Spotgaai (De Hongerspelen #3) – Suzanne Collins
Ja, schaam, schaam. Tot een maand geleden had ik het derde boek uit de Hongerspelen nog helemaal niet gelezen. Waarom? Ik wilde het vlak voor de film lezen zodat het nog vers in mijn hoofd zat. Het kwam er maar niet van en toen eindelijk, drie dagen voordat ik naar de film ging, begon ik in dit boek. Wow, wat een verhaal. Het eindigde sowieso totaal anders dan ik had verwacht. Ik weet nog dat ik de laatste bladzijdes met open mond heb gelezen. Ik werd meegesleept en moest blijven lezen. Het was ontzettend spannend en ook erg aangrijpend. Dit boek is me sowieso het meeste bijgebleven van heel 2014.

Welke boeken staan er in jullie top 3?

Danique (29) is content producer bij een gebiedsontwikkelaar en is dol op goede boeken. Daarnaast houdt ze van lekker eten (sushi!) en is ze gek op reizen.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.