Boeken

De boeken op Yara’s to-be-read lijst

Eerlijk is eerlijk: ik heb een ontzettende leesdip te pakken. Elke keer sla ik een boek open en nog geen 30 pagina’s later denk ik: nee, ik heb geen zin hier in. Ik wil uit mijn leesdip komen, echt waar. Daarom zet ik de boeken op een rij die op mijn to-be-read lijst staan. Geeft mezelf wat inspiratie, maar jou misschien ook!

De zon is ook een ster – Nicola Yoon

Nicole Yoon heeft een tijdje geleden mijn hart gestolen met het boek Everything, everything (In het Nederlands heet dit boek Alles wat je lief is). Dit boek heeft toen zoveel indruk op me gemaakt dat ik echt fan van haar schrijfstijl werd. Onlangs werd bekend dat De zon is ook een ster (in het Engels The Sun is Also a Star) zou worden vertaald, en je snapt: ik moest hem lezen. Hij ligt thuis op me te wachten en ik ben benieuwd. Benieuwd waar hij over gaat? Je leest het hier.

9 november – Colleen Hoover

Een van mijn favoriete schrijfsters is toch wel Colleen Hoover. Ze weet me elke keer met haar boeken te raken. Bij ieder boek heb ik een potje zitten huilen, en ik hou daar echt van. Nu lees ik 9 november en ik heb hier zoveel goeds over gehoord! Veel mensen zijn heel positief over dit boek en daarom ligt hij ook op mijn to-be-read lijst. Ik heb wel zin om een potje weer te huilen. Meer lezen over het boek? Hier kun je meer informatie krijgen.

Zwarte lijst – Alyson Noël

Het omslag deed niet zo snel een belletje bij me rinkelen, eveneens als de titel, maar toch is dit een boek dat op mijn to-be-read lijst ligt. Waarom? Omdat het deel twee van de Rivalen serie is! Ik had dat, om eerlijk te zijn, niet verwacht. Het ziet er namelijk uit als een losstaand boek. Toch ben ik heel benieuwd hoe het nu eindelijk verder gaat met de Rivalen serie. Benieuwd naar boek 1? Hier lees je de recensie. Wil je meer informatie over boek 2? Klik dan hier.

Carry On

Carry on – Rainbow Rowell

Soms is het gewoon tijd om je eindeloze to-be-read lijst klein te gaan maken. Carry on heb ik al zo ontzetend lang thuis liggen, nu weet ik dat het eindelijk tijd is om te gaan lezen. Ik reis tegenwoordig elke dag met de trein en lees dus elke dag ook een boek (heerlijk!), dus ik heb besloten dat ik dit boek nu echt een keer moet gaan lezen. Benieuwd waar Carry on over gaat? Klik hier voor meer informatie.

Cress

Cress – Marissa Meyer

Misschien wel het boek waar ik het meest enthousiast over ben uit dit rijtje. Cress. Deel drie van The Lunar Chronicles. Ik kocht hem laatst toen ik in de Van Piere was (in Eindhoven zit deze, zo’n fijne boekhandel is dat!) en ik ben meteen begonnen. Helaas kwamen er wat deadline boeken tussendoor, maar ik weet zeker dat ik hem vrij snel zal uitlezen. Net zoals deel 1 (Cinder) en deel 2 (Scarlet). Klik hier voor meer informatie over dit boek.

Verboden vruchten

Verboden Vruchten – Jojo Moyes

Een nieuwe van Jojo Moyes! Het duurde even, maar ik heb eindelijk weer een boek van haar gevonden dat ik echt leuk vind. Ik had laatst Dans met mij gekregen, maar dat was niet helemaal mijn ding. Waarom? Omdat het over paarden gaat en ik heb daar niet veel mee. Dit verhaal spreekt me veel meer aan, gelukkig. Ik kan niet wachten om weer lekker een potje te gaan huilen, want dat is waar Jojo Moyes goed in is: je aan het huilen krijgen. Als je benieuwd bent waar het boek over gaat kun je hier klikken.

Eerste leven

Eerste leven – Gena Showalter

De naam Gena Showalter zei me een paar maanden geleden niet zo heel veel, maar ik kwam er achter dat ze al drie boeken had geschreven en dat dit haar vierde boek is. Eerste leven is een ontzettend bijzonder verhaal, heel origineel ook, dat me direct aansprak toen ik de achterflaptekst las. Ben je benieuwd waar het boek over gaat? Klik dan hier.

Witheet

Witheet – Jennifer L. Armentrout

Onlangs hadden we een gezellig etentje met de meiden van Adorable Books, en toen kreeg ik van Tedje het boek Witheet. Ik heb veel op Booktube voorbij zien komen over dit boek, iedereen is er heel enthousiast over. Tedje had hem al een tijdje liggen en het bleek toch niet helemaal haar ding, vandaar dat ik hem nu ga lezen. Ik ben heel benieuwd! Klik hier voor meer informatie over het boek.

Alice in Zombieland

Alice in Zombieland – Gena Showalter

Nog een boek van Gena Showalter! Deze keer Alice in Zombieland. Toen ik Eerste leven kocht, zag ik dit boek ook staan. De achterflaptekst sprak me meteen aan. Alice in Wonderland, alleen dan Zombieland. Helemaal mijn ding, ik hou van zulke verhalen. Ik besloot hem dus mee te nemen. Helaas heb ik hem alleen nog niet gelezen, dus het is nu de hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Klik hier voor meer informatie over het boek.

Welke boeken liggen er op jouw to be read-stapel?

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.