Boekrecensies,  Young adult

De behandeling (Het programma #2) – Suzanne Young

De behandeling Titel: De behandeling (Het Programma #1)
Auteur: Suzanne Young
Verschenen: 24 juni 2015
Pagina’s: 344
Uitgever: Karakter

De Behandeling is het tweede deel in de indrukwekkende en aangrijpende The Program-serie. In deel 1, Het Programma, moest Sloane er alles aan doen om uit handen van het Programma te blijven. Maar niet alleen zij, ook James, met wie ze op de vlucht is, wordt steeds zwakker en depressie ligt op de loer. In dit ijzingwekkende vervolg lees je of het ze lukt om aan de leugens en geheimen te ontkomen… Hoe stop je een epidemie? Sloane en James zijn op de vlucht na ternauwernood te zijn ontsnapt aan de zelfmoordepidemie en ook aan het Programma. Ze bevinden zich zeker niet buiten de gevarenzone. Ze hebben allebei enorme gaten in hun geheugen en hoewel Sloane en James elkaar terug hebben weten te vinden, is het Programma nog niet bereid ze op te geven. Ze voegen zich bij een op de vlucht geslagen groep rebellen en zullen moeten zien uit te vinden wie ze kunnen vertrouwen, en hoe ze het Programma uit kunnen schakelen. Maar ondanks het feit dat ze al een heel eind op weg zijn, zijn er nog heel veel dingen die ze zich niet kunnen herinneren. De sleutel naar hun verleden is de Behandeling – een pil die vergeten herinneringen terug kan halen, zij het tegen een heel hoge prijs. En er is maar één dosis.

Mening over De behandeling
Klik hier voor de recensie van deel 1.

Ik had het al in de recensie gezet van het eerste boek: nadat ik dat boek uit had kon ik niet wachten op deel twee. Deel één was zo spannend! Ik moet eerlijk toegeven dat dit boek zeker aan al mijn verwachtingen voldaan. Deze boekenreeks vind ik ijzersterk en zit goed in elkaar. Suzanne Young heeft weer een prachtig verhaal neergezet met De behandeling.

De behandeling start waar Het programma is geëindigd. Je bent eigenlijk meteen weer in het verhaal gezonken. Dit boek vond ik zeker spannender dan het voorgaande boek. Ik heb op sommige momenten echt het gevoel gehad dat ik er zelf middenin zat, en op die momenten kon ik ook niet het boek neerleggen. Niet alleen de spanning en actie zat weer goed in elkaar, ook de romantiek speelt een grote rol. Sloane en James zijn mensen van wie je gaat houden. Hun liefde is geweldig. Het is min of meer de perfecte mix in dit boek: niet teveel actie, niet teveel romantiek. Van alle twee een perfecte dosis!

In dit boek leer je het Programma en de achterliggende gedachtes steeds meer kennen. Daarnaast staat het verhaal niet enkel in het teken van Sloane en James, maar draait het nu ook om andere mensen, de rebellen. Ik vond het een goede toevoeging om meer te weten te komen over de rebellen, en over de manier van Juist doordat alles zo goed doordacht is las ik het boek in een mum van tijd uit.

Ik vind het onwijs jammer dat het verhaal van Sloane en James nu is afgelopen. Ik ben benieuwd naar de boeken van Suzanne Young die zullen volgen. Ze is een geweldige schrijfster en ze is eigenlijk onmisbaar geworden in de YA-wereld. Ze heeft een hele fijne schrijfstijl en weet je op een goede manier te boeien. Alle twee haar verhalen heb ik tot nu toe in een zucht uitgelezen en zijn fantastisch opgebouwd.

Leuk feitje: achterin het boek zit een verhaal verborgen genaamd Het herstel, en dit verhaal staat in het teken van Michael Realm. Dit is zeker leuk om te lezen! 

Meer recensies lezen van de boeken van Suzanne Young? Klik dan hier.

Rating: 4,7/5

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *