De appeltaart van hoop
Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Roman

De appeltaart van hoop – Sarah Moore Fitzgerald

Esther van de Adorable Bookclub las het boek De Appeltaart van hoop van Sarah Moore Fitzgerald. Benieuwd wat zij van het boek vond? Haar recensie lees je vandaag op de website!

Waar gaat De appeltaart van hoop over?

Oscar Dunleavy bakt de meest perfecte appeltaarten ter wereld. Nu wordt hij vermist en men vermoed dat hij dood is. Niemand lijkt zich erover te verbazen, behalve zijn beste vriendin Meg en zijn broertje Stevie. Meg en Stevie zijn vastbesloten om te ontdekken wat er met Oscar is gebeurd. Samen leren ze over loyaliteit en vriendschap en de kracht van hoop.

Oscar is zijn hele leven al bevriend met Meg, want ze wonen naast elkaar. Vaak zitten ze hele dagen samen te praten, zittend op hun vensterbanken. Totdat Meg met haar ouders zes maanden naar Nieuw-Zeeland gaat. Het oude huis waar Meg woonde, wordt verhuurd aan een ander gezin. Paloma, een meisje van dezelfde leeftijd als Meg en Oscar, komt in de kamer van Meg terecht. Oscar en Paloma krijgen komen in aanraking met elkaar en het contact tussen Meg en Oscar wordt minder. Totdat Meg het nieuws krijgt dat Oscar wordt vermist. Meg en Stevie zijn de enige die niet geloven dat Oscar dood is en samen gaan ze op zoek.

Ik heb zo veel over dit boek gelezen en ik hoorde er zo veel goede dingen over. Ik was dan ook erg blij dat ik dit boek mocht recenseren voor Adorable Books. Doordat ik zo veel over dit boek hoorde, waren mijn verwachtingen erg hoog.

Al snel deed dit boek mij denken aan Paper Towns en In het spoor van de eclips. Het boek wordt geschreven vanuit verschillende perspectieven. In het ene hoofdstuk lees je over Meg en de vriendschap die ze heeft met Oscar en hoe het voor haar was toen ze te horen kreeg dat Oscar vermist was, in het andere hoofdstuk lees je het verhaal van Oscar. Ik vond het leuk dat dit boek zo geschreven is. Zo leer je namelijk Meg en Oscar alle twee goed kennen. Ieder hebben ze een eigen kant van het verhaal. De schrijfster geeft je een goede beschrijving van de gedachtes en emoties van Meg en Oscar.

De appeltaart van hoop bleef nog lang in mijn hoofd hangen

Ik vind het erg origineel dat appeltaart een belangrijk begrip is in het boek. Ik ken geen andere boeken waar eten zo’n belangrijk aspect van het boek is. Steeds wanneer ik weer een bladzijdes las, kreeg ik zin in appeltaart, yum!

Ik moet toegeven dat ik op het verhaal op sommige stukken langdradig vond. Zo irriteerde ik mij heel erg aan Paloma. Haar karakter is heel goed beschreven, het hoort er ook bij dat je je irriteert aan Paloma, maar ik had hierdoor soms geen zin om lang over de gebeurtenissen met haar te lezen.

Dit boek laat je in zien dat pesten lijdt tot verschrikkelijke dingen, maar dat je soms elkaar ook moet vergeven. Ook heeft mij laten in zien dat via via contact hebben over iemand, niet altijd betrouwbaar is. Het verhaal blijft nog lang in mijn hoofd hangen. Ik had te hoge verwachtingen, maar dit boek is mij zeker niet tegen gevallen. Ik raad dit boek je aan als je een mooi boek wil lezen (en zin in appeltaart wil krijgen, haha).

de appeltaart van hoopTitel: De appeltaart van hoop
Auteur: Sarah Moore Fitzgerald
Verschenen: april 2016
Pagina’s: 208
Uitgever: Van Goor
Originele titel: The Apple Tart of Hope

bol-button

Rating: 3/5

 

Deze recensie is geschreven door Esther van de Adorable Bookclub.

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *