Boekrecensies, Non-Fictie

Dark Quiz

Dark quiz
Toen ik dit boek voor het eerst zag, was ik nogal verbaasd. Wat was dit nou weer voor een boek? Een dark quiz? Mijn nieuwsgierigheid was direct gewekt. Benieuwd wat voor boek dit is? Lees dan snel verder.

Wie ben ik? 40 pagina’s vol illustraties van accessoires en 40 beroemdheden en popsterren om te raden. Een ongemeen spannend boek met visuele raadsels, net alsof je een roman leest, maar dan uitsluitend met beelden. Rechts: de pagina met illustraties, links: een getal dat verwijst naar de antwoorden en de lijst met gekozen accessoires en hun context achteraan in het boek.

Dark quiz is dus eigenlijk gewoon een spelletje. Het leuke aan dit boek is dat je het met meerdere mensen kan spelen, maar ook heel makkelijk in je eentje. Op elke pagina staan afbeeldingen, deze afbeeldingen verwijzen naar beroemdheden die nu nog bestaan, of vroeger hebben geleefd. Een kleine beetje kennis is dus wel van toepassing.
Dark quiz
Erg handig en fijn is wel dat de antwoorden gewoon achteraan te vinden zijn, mocht je er echt niet uitkomen. Het is even inkomen, ik ben nooit zo heel goed in dit soort dingen raden, maar toen ik er eenmaal in zat kon ik sommige plaatjes erg snel raden! Het is ook enorm grappig om samen te doen met mensen, doordat je er samen over nadenkt daag je elkaar meteen uit. Je kan hier echt uren mee bezig zijn. Weet jij bijvoorbeeld welke beroemdheden ze bedoelen op deze twee foto’s?
Dark quiz
Dark quiz is een ontzettend leuk doe/spelletjes boek. Maar ook vooral erg leuk om aan iemand kado te geven. Deze dark gaat dus over wat meer de ‘donkere’ kant van beroemdheden. Daarnaast heb je ook nog een andere versie, pop quiz. Deze gaat uiteraard over de andere kant!
Dark quiz is grappig, vermakelijk en vooral een leuk kado (voor bijvoorbeeld tijdens de feestdagen!).

De graces

Titel: Dark quiz
Auteur: Juliana Pedemonte
Verschenen: juni 2016
Pagina’s: 88
Uitgever: Image books

bol-button

Rating: 3.5/5

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Esther oktober 20, 2016 at 20:34

    Ik ben hier echt niet goed in, ik kan ook niemand bedenken die bij de 2 foto’s horen, haha.

  • Reply Desiree Manon oktober 21, 2016 at 14:09

    De eerste is Amy Winehouse denk ik en de tweede Gargamel.

  • Reply Story addict oktober 22, 2016 at 13:12

    Lijkt me vooral een leuk boekje om cadeau te doen (of te krijgen natuurlijk), maat zou het zelf niet snel kopen. Ik heb ook al de andere (niet dark) versie van dit boek voorbij zien komen op verschillende blogs en vind het idee erg leuk 🙂

  • Leave a Reply