Dans van vlammen
Adorable Bookclub,  Young adult

Dans van vlammen (Dans van schaduwen #2) – Yelena Black

Janneke, van de Adorable Bookclub, mocht het boek Dans van vlammen lezen. Dit is het tweede deel van de Dans van schaduwen serie, geschreven door Yelena Black. Benieuwd wat zij van dit Young Adult boek vindt? Je leest het hier in haar recensie! Let op: deze recensie bevat spoilers, dus mocht je deel 1 nog niet hebben gelezen dan is het goed om hier rekening mee te houden.

Waar gaat Dans van vlammen over?

Vanessa is een van de gelukkigen die voor de Royal Court Ballet Company auditie mag doen. Deze droom wordt een nachtmerrie wanneer Vanessa bedreigd wordt door de Lyrische Elite: zijn geven haar de opdracht om de wedstrijd te winnen en de Royal Court Ballet Company te infiltreren om een duister genootschap op te sporen. Vanessa danst alsof haar leven ervan afhangt, maar niet voor de Lyrische Elite. Ze danst om haar vermiste zus Margaret weer terug te vinden.

Dans van vlammen is het tweede boek van Yelena Black over de moordende wereld van het ballet. Eerder in Dans van schaduwen maakten we kennis met Vanessa. Na de verdwijning van haar zus drie jaar geleden is Vanessa vastbesloten om uit te zoeken wat er met Margaret is gebeurd en om haar weer terug te vinden. Na een paar spannende maanden aan de balletacademie in New York vertrekt Vanessa nu samen met Justin naar Londen om auditie te doen voor de Royal Court Ballet Company en om de sporen van Margaret te volgen.

Ondanks dat op het einde van Dans van schaduwen een aantal puzzelstukjes op hun plek vielen, bleven nog veel vragen onbeantwoord. Reden genoeg om Dans van vlammen dus een kans te geven. Waar in het eerste deel de personages in een rap tempo werden geïntroduceerd kennen we in dit deel de hoofdpersonages al. Dat neemt in ieder geval alvast wat verwarring weg waar je als lezer tijdens het eerste deel nog mee kon worstelen. Vanessa neemt je mee op haar reis naar Londen en je leeft weer met haar mee waar het verhaal de draad oppakt. Nieuw in het verhaal is de stem van Margaret. Door middel van dagboekfragmenten neemt Margaret je mee vanaf het moment waarop ze New York is ontvlucht. Wat wel een vreemde wending is, want aan het einde van het vorige boek wist Vanessa niet waar haar zus was en of ze überhaupt nog in leven was. En nu gaat ze ervan uit dat Margaret misschien we naar Londen is gevlucht. Beetje vreemd en een niet goed onderbouwde keuze in het verhaal. Maar als je dat loslaat en lekker verder leest kom je wel tot de conclusie dat deze toevoeging aan het verhaal wel positief is. Margaret is niet meer de verloren zus, maar krijgt een eigen stem en als lezer wil je steeds meer weten wat er met haar is gebeurd.

‘Het plot van Dans van vlammen is goed bedacht en verrassend’

Naast de zoektocht naar haar zus heeft Vanessa ook nog een balletcompetitie te winnen en een demon die haar achtervolgt. Ze kan niemand meer vertrouwen en al deze gebeurtenissen bij elkaar zorgen dat het tempo in het verhaal blijft en je als lezer zeker niet hoeft te vervelen. Ook de verandering van locatie is positief voor het verhaal en zorgt voor een frisse blik.

Het plot is verrassend, goed bedacht, maar misschien te snel uitgewerkt. Er zitten zoveel elementen in die in een rap tempo uitgewerkt worden dat het einde wat afgeraffeld overkomt. Het klopt wel, maar het had nog veel mooier kunnen zijn. Los daarvan geeft Dans van vlammen de lezer antwoordt op alle vragen en alle losse eindjes worden aan elkaar geknoopt, waardoor je het boek voldaan dicht kunt slaan.

Meer recensies lezen van de boeken van Yelena Black? Klik dan hier.

stouter onbetrouwbaarTitel: Dans van vlammen (Dans van schaduwen #2)
Auteur: Yelena Black
Verschenen: mei 2017
Pagina’s: 272
Uitgever: Moon
Oorspronkelijke titel: Dance of Fire

bol-button

Rating: 3/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *