Dans van schaduwen
Adorable Bookclub,  Young adult

Dans van schaduwen – Yelena Black

Janneke van de Adorable Bookclub las het boek Dans van schaduwen van Yelena Black. Een stap naar de liefde, twee stappen naar het gevaar. Drie stappen en er is geen weg terug.. In deze recensie lees je wat Janneke van het boek vindt.

Waar gaat Dans van schaduwen over?

Vanessa danst op een exclusieve balletacademie – dezelfde academie waar haar oudere zus Margaret naartoe ging voordat ze op mysterieuze wijze verdween. Nu is Vanessa vastbesloten om te achterhalen wat er met haar zus is gebeurd. Al snel trekt ze de aandacht van drie mannen: de superknappe Zep, de geheimzinnige Justin en de charmante balletmeester Josef. Wanneer Josef haar vraagt voor de hoofdrol in De vuurvogel, heeft Vanessa geen idee van het gevaar dat voor haar ligt en de krachten die op het punt staan te worden ontketend.

‘Een stap naar de liefde, twee stappen naar het gevaar, drie stappen en er is geen weg terug’. Na het zien van het prachtige omslag van Dans van schaduwen en deze pakkende ondertitel kon ik niet wachten om aan dit verhaal te beginnen. Vanaf de eerste bladzijde word je meteen meegenomen in de wereld van het ballet. Leuk om te lezen als je daar al enige ervaring mee hebt, maar ook als je gewoon nieuwsgierig bent naar hoe het leven voor een toekomstige danseres eruit ziet. Daarnaast lokt natuurlijk ook het mysterieuze aspect. Want wat is er met Margaret gebeurd en alle andere danseressen die spoorloos zijn verdwenen?

Vanaf het eerste hoofdstuk worden er naast Vanessa ook andere personages in een hoog tempo geïntroduceerd. De klasgenoten van Vanessa, de ouderejaars en natuurlijk Zep, Justin en de balletdocenten. Het kost enige moeite om de namen en personen uit elkaar te houden. Deze personages hebben weinig persoonlijke kenmerken en worden veel minder uitvoerig beschreven, waardoor je als lezer moeite hebt om ze uit elkaar te houden. De hoofdpersoon Vanessa wordt gelukkig wel goed uitgediept. Je ervaart alle gebeurtenissen samen met Vanessa en dat zorgt voor een band tussen de lezer en de hoofdpersoon waardoor je steeds dieper het verhaal wordt ingetrokken. Alhoewel Vanessa soms een tikje naïef overkomt en haar gedachten regelmatig lijken af te drijven van haar doel en dat is het vinden van haar verdwenen zus. De timing van het verhaal loopt erg goed en sluit aan bij de ontwikkeling van Vanessa. Precies op het juiste moment wordt er een tipje van de sluier gelicht. Genoeg om de spanning erin te houden zonder de mysterie te verliezen.

‘Dans van schaduwen zit vol vragen en mystiek’

Er zit een behoorlijke dosis mystiek in Dans van schaduwen en ondanks dat de timing van het verhaal goed loopt, duurt het toch redelijk lang voordat je echt kennismaakt met de mystiek. Maar je zou dat ook kunnen zien als de kracht van het verhaal, want in het laatste deel van het boek vallen toch steeds meer stukjes op zijn plaatst, maar ontstaan er ook nieuwe vragen. Gelukkig heeft Dans van schaduwen een vervolg gekregen, waarin we hopelijk meer antwoorden krijgen op onbeantwoorde vragen.

Meer recensies lezen van de boeken van Yelena Black? Klik dan hier.

Dans van schaduwen

Titel: Dans van schaduwen
Auteur: Yelena Black
Verschenen: april 2016
Pagina’s: 319
Uitgever: Uitgeverij Moon

bol-button

Rating: 3/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *