Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Roman

Dans met mij – Jojo Moyes


Jojo Moyes is bekend van onder meer het boek Voor jou en Vier plus één, maar onlangs verscheen het boek Dans met mij. In tegenstelling van wat we gewend zijn van Moyes, draait het deze keer om paarden. Zou het net zo goed zijn als de overige verhalen? Sharona, van de Adorable Bookclub, vertelt het je.

In een vergeten hoekje van Londen leert de veertienjarige Sarah op haar geliefde paard Boo te rijden alsof zij samen dansen. Hun leermeester is Sarahs’ opa Henri, die zelf heeft gestudeerd aan le Cadre noir, een van de meest prestigieuze rijscholen van Frankrijk. Hij hoopt dat het Sarah een kans in het leven zal geven. Maar als het noodlot toeslaat staat Sarah er weer alleen voor.
Natasha is advocate Jeugdrecht en raakt vaak te nauw betrokken bij haar zaken. Ze leeft gescheiden van haar bijna ex-man Mac, maar nu komt hij tijdelijk weer wonen in het huis dat van hen beiden is. Als ze bij toeval Sarah ontmoet en haar een helpende hand biedt, zet dit haar leven pas echt op zijn kop.

Na haar bestseller ‘Voor jou’ was ik meteen fan van Jojo Moyes! Ik heb dan ook meerdere van haar boeken verslonden. Toen ik Dans met mij voor Adorble Books mocht lezen, was ik dan ook direct enorm enthousiast!

Het verhaal volgt meerdere personages, en uiteindelijk komen ze allemaal samen. Lezers bekend met Jojo Moyes kennen dit natuurlijk; ikzelf vind het dan ook altijd heel fijn lezen. Zo wordt het nooit saai, en blijft het houdt de vaart goed in het verhaal.
De combinatie van de jonge Sarah en volwassen Natasha werkt dan ook heel goed. Hun levens komen samen wanneer Natasha heel impulsief besluit om Sarah in huis te nemen, en vanaf dat punt wordt hun beider levens ook steeds ingewikkelder. Kan Sarah haar paard Boo houden? Heeft Natasha wel de juiste keuze gemaakt met het in huis nemen van Sarah?

‘Dans met mij is zeker een boek voor meiden die een sterke band met hun paard hebben!’

Helaas leek het soms wel of er iets niet klopte met de personages. Niet alles wat ze doen vond ik even logisch, waardoor het gemaakt voelde. Hierdoor werd ik niet zo in het boek gezogen, zoals je dat soms zo fijn kunt hebben. Anderzijds is het ook een lang verhaal, terwijl er niet zo veel grote gebeurtenissen zijn. Toch voel je je betrokken bij Sarah, en hoop je dat ze ondanks alles wel haar geliefde paard mag houden. Je zult dan ook absoluut een paar tranen laten tijdens dit verhaal!

Hoewel Dans met mij een leuk boek was, is niet het boek waar je je vrienden perse over wil vertellen. Ook denk ik dat dit boek bij een niet-paardenliefhebber als ik minder tot zijn recht komt. Meiden die net zo’n sterke band met hun paard hebben als Sarah zullen zich vast en zeker helemaal herkennen in dit boek!

Dans met mij

Titel: Dans met mij
Auteur: Jojo Moyes
Verschenen: oktober 2016
Pagina’s: 482
Uitgever: Fontein

bol-button

Rating: 3,5/5

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *