camilla grebe
Boeken,  Thriller

Dagboek van mijn verdwijning (Peter Lindgren/Hanne Lagerlind #2) – Camilla Grebe

Dagboek van mijn verdwijning is deel 2 van de Peter Lindgren/Hanne Lagerlind serie van Camilla Grebe. Lees hier de recensie van Dagboek van mijn verdwijning.

Waar gaat Dagboek van mijn verdwijning van Camilla Grebe over?

Acht jaar geleden vond Malin Brundin in het bos het skelet van een meisje. Nu is ze politieagente en wordt deze coldcasezaak opnieuw geopend. Samen met profiler Hanne Lagerlind en inspecteur Peter Lindgren probeert ze de jaren oude moord op te lossen. Hanne doet haar best haar beginnende dementie te verbergen door nauwgezet een dagboek bij te houden over alles wat ze zou kunnen vergeten. Dan verdwijnen zowel Peter als Hanne. Hanne wordt volledig uitgeput en uitgedroogd teruggevonden, ze heeft geen idee wat er met haar is gebeurd en haar dagboek is verdwenen. Peter wordt nog steeds vermist. Wanneer vervolgens het lichaam van een vrouw wordt gevonden op dezelfde plek waar ooit de overblijfselen van het meisje lagen, wordt duidelijk dat deze twee moorden en Peters verdwijning met elkaar te maken hebben.

Dagboek van mijn verdwijning is deel 2 in de Peter Lindgren/Hanne Lagerlind-serie van Camilla Grebe. Lees hier de recensie van De Minnares, deel 1 van de serie.

De tiener Jake ziet in het bos een oude, verwarde vrouw lopen. Dit blijkt Hanne Lagerlind te zijn, die we kennen uit deel 1. Jake vindt haar notitieboekje, dat Hanne gebruikt om alles op te schrijven, omdat ze haar korte termijngeheugen aan het verliezen is. Haar partner Peter (die ook bij de politie werkt) blijkt spoorloos verdwenen te zijn. Bij de zoektocht naar Peter wordt het lijk van een vrouw gevonden. Dat lijk ligt op dezelfde plek als het skelet van het meisje dat 8 jaar geleden gevonden is door Malin. Malin is inmiddels politieagent en werkt mee aan het onderzoek, omdat ze de streek goed kent.

‘Dagboek van mijn verdwijning blijft spannend tot het eind’

Dagboek van mijn verdwijning wordt verteld vanuit drie personen (Malin, Jake en Hanne), wat het meteen een spannend en afwisselend geheel maakt. Het lijkt in eerste instantie een ingewikkeld verhaal,  maar dat is het niet. Als je deel 1 niet hebt gelezen, is dat geen ramp want alles wordt logisch verteld en je snapt goed wat er aan de hand is. Je leest stukken uit het dagboek van Hanne, dat in handen is van Jake, over de laatste dagen voordat Peter verdween. Er wordt echt naar een hoogtepunt gewerkt en dat is knap opgetuigd. Het lijkt erop dat je weet hoe het verhaal eindigt, omdat het aantal personages beperkt is en de opbouw geordend is, maar dan word je als lezer toch verrast. Heel leuk!

Met Dagboek van mijn verdwijning won de schrijfster de prijs voor de beste Zweedse misdaadroman van 2017. 

Pluspunten: 
+ Spannend en afwisselend
+ Verrassend einde

Minpunten: 
– Geen!

Heb jij De minnares al gelezen? Bestel hem hier op Bol.com! 

dagboek van mijn verdwijning

Titel: Dagboek van mijn verdwijning
Auteur: Camilla Grebe
Verschenen: november 2018
Pagina’s: 408
Uitgeverij: Cargo

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *