Boeken

Daar gaat de bruid – Kaat de Kock

Afgelopen zomer las ik voor het eerst een boek van Kaat de Kock: Daar gaat de bruid. Ze heeft al wat boeken op haar naam staan, maar daarnaast schreef ze ook veel zomerverhalen voor Flair.

Waar gaat Daar gaat de bruid over?

Als Eef op haar vrijgezellenweekend met een andere man kust, beseft ze dat ze misschien niet klaar is om te trouwen met haar jeugdliefde Robbe. Moet ze niet eerst ontdekken wat het leven nog meer te bieden heeft voor ze zich voor de rest van haar leven aan een man bindt? Eef gaat op zoek naar antwoorden, een avontuur dat tot verbijsterende én hilarische ontdekkingen leidt.

In Daar gaat de bruid volgen we het leven van Eef. Ze gaat trouwen, maar ze heeft daar toch wat twijfels over. Wil ze zich namelijk nu wel binden en is hij wel de man van haar leven? Een probleem dat – volgens mij – tegenwoordig heel vaak speelt. Zeker bij mensen die al lang samen zijn zie je vaak twijfels en relatiebreuken tot gevolg.

‘Daar gaat de bruid is een fijne chicklit die vlot doorleest’

Dit is een echte feelgoodroman. Af en toe voorspelbaar, af en toe niet. Naast de twijfels over haar bruiloft, is er nog een diepere laag in dit boek. Dat vind ik dan weer een pluspunt, hierdoor blijft het niet zo op de oppervlakte. Eef heeft namelijk een moeilijke relatie met haar moeder, die burgemeester is in het dorp. Ze is altijd aan het werk en ze durft ook niet eerlijk te zijn tegen haar moeder. Het verhaal leest vlot, bevat humor en is herkenbaar. Af en toe lees je typische Belgische uitspraken (zoals het woord ‘job’ voor het woord ‘baan’), maar als Nederlander kun je dit boek prima lezen. Geen probleem!

Ik denk dat dit verhaal heel herkenbaar is voor veel mensen, en daardoor kun je je goed identificeren met Eef. Het is geen hoogstaande roman van de bovenste plank, maar het is zeker een boek dat lekker snel doorleest. Voor je het weet heb je het boek uit!

daar gaat de bruid

Titel: Daar gaat de bruid
Auteur: Kaat de Kock
Verschenen: maart 2019
Pagina’s: 256
Uitgever: Horizon

bol-button

Rating: 3/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *