Cuypersbibliotheek
Boeken

Hotspot: Cuypersbibliotheek in Amsterdam

Heb je een dagje Amsterdam gepland? Dan mag een bezoek aan de bijzondere historische Cuypersbibliotheek niet ontbreken. Deze bibliotheek is gevestigd in het Rijksmuseum en is iconisch! Dit is een ware hotspot die je echt bezocht moet hebben als je een liefhebber bent van boeken. Keer op keer kijk je je ogen uit.

Laatste update: maart 2024

De Cuypersbibliotheek: de bieb van het Rijksmuseum

De Cuypersbibliotheek is de bibliotheek van de boekhandel en is ontworpen door Pierre Cuypers, die ook het Rijksmuseum heeft ontworpen. De collectie bevat zo’n 450.000 collectiebanden. De bibliotheek is opgericht in 1885 en werd na de oplevering van het Rijksmuseum toegevoegd.

De grootste en oudste kunsthistorische bibliotheek van Nederland

De Cuypersbibliotheek is de grootste en oudste kunsthistorische bibliotheek van Nederland. Wanneer je het Rijksmuseum bezoekt dan kun je vanaf het balkon de bibliotheek in kijken. Het leukste is dat het een bibliotheek is die daadwerkelijk gebruik wordt. Regelmatig zitten er onderzoekers of studenten in de leeszaal collectiestukken te bekijken. Op het balkon word je omringd door boeken en krijg je het gevoel alsof je terug in de tijd bent.

Adresgegevens van de Cuypersbibliotheek: 

Je bezoekt de Cuypersbibliotheek via het Rijksmuseum. Door een ticket te kopen voor het Rijksmuseum kun je ook naar de bibliotheek toe.

Rijksmuseum Amsterdam
Museumstraat 1

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Dan zijn deze artikelen wellicht ook wat voor jou.

Bijzondere boekenhotspots die je bezocht moet hebben!

One Comment

  • Sara Verdienen

    Wat een prachtige foto en wat een gigantische collectie. Dat is wel een bieb waar ik nog graag eens naartoe wil, zolang het er nog is. Zoveel kennis!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *