crisis dont waste it
Boekrecensies,  Mindfulness,  Non-Fictie

Crisis! Don’t waste it – Marc Keller

Juist op het moment dat ik aan het bedenken was of we vaker boeken over mindfulness moesten delen op Adorable Books, stuurde Marc Keller ons een berichtje of wij zijn boek wilde lezen. Een groter teken bestaat er denk ik niet? Benieuwd wat ik van zijn boek vond? Lees dan snel door!

Waar gaat Crisis! Don’t waste it over?

Een crisistijd is een periode waarin je het even niet meer weet. Een periode waarin oude oplossingen niet meer werken en maskers van controle, behagen, analyseren, oplossen en nóg meer willen, hun functie verliezen. Het is een periode waarin authenticiteit, acceptatie, jezelf echt onder ogen zien en leven in dit moment belangrijk worden. Het is een tijd van verandering, een tijd om het onbekende in te stappen. Je kan niet meer terug naar het verleden.

Iedereen die een crisis heeft meegemaakt, weet hoe lastig het is om oude conditioneringen en de controle los te laten. We bevinden ons in niemandsland, we zijn zoekende en dat voelt vaak ongemakkelijk en nieuw. Echte meditatie, meditatie als levenshouding, helpt je om hier mee om te gaan, het onbekende en ongemak te omarmen en vanuit de vrijheid en spontaniteit van dit moment te leven.

Met dit boek wil ik jullie laten zien hoe een crisis de meest vruchtbare grond voor (spirituele) groei is en hoe je het crisis-vuur kan gebruiken om jezelf écht te leren kennen. We doen dit aan de hand van persoonlijke, liefdes en maatschappelijke crisissen. Het boek geeft praktische handvatten (meditaties en andere oefeningen) om hier een weg in te vinden en er sterker uit te komen.

Het is een erg dun boekje, maar het staat boordevol waardevolle informatie. Marc vertelt veel vanuit zijn eigen ervaring, ervaringen die voor veel mensen herkenbaar zullen zijn. Met dit boek wil hij graag laten zien dat een crisis in je leven (of het nou groot of klein is) het handvatten kan geven om jezelf echt te leren kennen, en om te leren groeien. Mocht je nou niet zo thuis zijn in de mindfulness wereld, óf je denkt dat dit echt niks voor jou is, dan zal het boek van Marc Keller zeker een uitkomst voor je zijn. Op een luchtige en makkelijke manier maak je kennis met mindfulness en meditatie.

In Crisis! Don’t waste it maak je onder andere kennis met balans tussen hoofd en lichaam te creeëren. Met simpele voorbeelden legt Marc uit hoe je dit kunt doen, maar hij laat ook zeker zien hoe dat proces voor hem is verlopen (en waardoor het fijn is om te weten dat niet alles in een keer goed zal gaan). Ook geeft hij tussendoor oefeningen, die je erg gemakkelijk kunt oefenen en toepassen.
Daarnaast pakt hij gevoelige onderwerpen zoals de dood, maar legt hij dit op een manier uit waardoor het niet als een zwaar onderwerp voelt. Zo versterkt hij zijn verhaal bijvoorbeeld met diverse bronnen, die hij ook linkt in zijn boek. Iets dat overigens ook een goede manier is om na dit boek verder te lezen over het onderwerp en dieper in de stof te duiken als je daar behoefte aan hebt.

Het boek neemt je mee in de introductie van meditatie, je eigen persoonlijke crisis, de liefdescrisis, de maatschappelijke crisis (waar overigens ook over covid wordt gesproken) en natuurlijk over jezelf leren kennen. Met deze hoofdstukken krijg je echt een globale basis over de onderwerpen. Ik zie het boek van Marc Keller dan ook zeker als een echt instapboek. Ik miste ergens de diepgang, maar dit heeft hij in zekere zin goed kunnen maken door zo veel mooie boeken te linken waar ik die diepgang wel in kan vinden. Het is een instap naar mindfulness en meditatie. Hierna ga je je waarschijnlijk meer verdiepen met zwaardere boeken, als je dit boek interessant vond.
Ben je nou ook echt nieuwsgierig naar mindfulness, meer rust in je leven, meer balans en misschien ook wel meditatie? Dan raad ik je zeker aan om dit boek eens een kans te geven.

Bestel hier het boek voor maar €4,50 of zet hem op je verlanglijstje.

Meer boeken over mindfulness lezen?

Crisis don't waste it

Titel: Crisis! Don’t waste it
Auteur: Marc Keller
Verschenen: Mei 2021
Pagina’s: 287
Uitgever: Beyond Mindfulness

bol-button

Rating: 3,5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *