Boekrecensies,  Fantasy,  Young adult

Crescendo (Hush, hush #2) – Becca Fitzpatrick

crescendoTitel: Crescendo (Hush, hush #2)
Auteur: Becca Fitzpatrick
Verschenen: december 2015
Pagina’s: 376
Uitgever: Moon

Nora Grey is verstandig, slim en loopt nooit in zeven sloten tegelijk. Haar eerste fout was om verliefd te worden op Patch. Patch maakt de ene fout na de andere en heeft een verleden dat verre van brandschoon is. Verliefd worden op Nora is het beste dat hem ooit is overkomen. Maar kunnen Nora en Patch een brug slaan tussen hun twee verschillende werelden als dat betekent dat hun hart op een hartverscheurende manier op de proef wordt gesteld?

Mening over Crescendo

Nadat ik Hush, hush uit heb gelezen kon ik niet wachten meer en startte ik direct in het vervolg: Crescendo. Ik vond Hush, hush een onwijs leuk boek: spanning, fantasy, liefde… Vrijwel alle elementen die ik in een boek zoek, zaten hier in.

Crescendo gaat verder waar Hush, hush is geeindigd. Je weet dat Patch een relatie met Nora Grey heeft, maar dit is zo makkelijk nog niet. Officieel mag Patch namelijk geen relatie met Nora hebben. Hun relatie neemt een compleet andere wending. Gedurende het hele boek twijfelt ze aan Patch, aan zichzelf, hun relatie en vooral wat ze moet doen.
In dit verhaal leer je Patch beter kennen, maar ook zijn beste vriend Rixon en de beste vriendin van Nora: Vee. Daarnaast komt er een nieuw personage aan bod genaamd Scott, een oude vriend van Nora. Hij is vanaf het eerste moment een groot mysterie en je vraagt je daardoor af of hij wel de juiste intenties heeft. Dit heeft het verhaal onwijs spannend gemaakt, want ik bleef me continu afvragen wie die Scott was en wat hij wilde.

Desondanks dat het verhaal heel spannend was, vond ik hem wel minder goed dan deel 1. Hush, hush zat naar mijn idee beter in elkaar. Wel merkte je heel duidelijk dat Becca Fitzpatrick beter is geworden in het uitwerken van de personages en de spannende scènes, want je hebt in dit boek de kans om de personages veel beter te leren kennen én om op het puntje van je stoel te zitten van de spanning.
Bij het einde van het boek eet je zowat je nagels op van de spanning, dit heeft Becca Fitzpatrick erg goed gedaan! Nadat ik het boek heb uitgelezen kon ik alleen maar denken ‘ik wil meer van deze serie!’, gelukkig hebben de boekgoden mijn gebeden gehoord, want begin februari komt het derde deel uit. Ik kan niet wachten!

Meer recensies lezen van de boeken van Becca Fitzpatrick? Klik dan hier.

Rating: 3,5/5

bol-button

6 Comments

 • chantal

  het derde en vierde deel zijn al lang uit hoor! de delen worden echter opnieuw uitgebracht met de originele titels, maar je kunt dus all verder lezen als je wilt. ik weet alleen niet wat de namen zijn van het derde en vierde deel.

 • Judith

  Ik heb wisselende reacties gehoord over Hush, Hush en het jammere is dat, dit boek nog iets minder in elkaar zit. Ik ben benieuwd wat ik van deze serie vind, dus wie weet ga ik ze binnenkort wel lezen. Duidelijke recensie!

 • Edriënne

  Ik heb Hush Hush gelezen en wilde eerst eigenlijk de recensie niet aanklikken, om mezelf spoiler-vrij te houden voor het volgende deel. Toch kon ik het niet laten.. maar een fijne recensie! Ik ben erg blij dat de personages beter zijn uitgewerkt. Ik ben namelijk echt dol op Vee, maar ze heeft zelf minder een uitgewerkt verhaal dan Nora. Wel jammer dat het boek minder goed is dan deel 1, ik vond dat daar namelijk al redelijk wat foutjes in zaten, maar ik ben vooralsnog benieuwd hoe dat in dit boek is, de schrijfster weet namelijk wel hoe ze het heel spannend kan maken! Het volgende deel is overigens al uit, alleen nog in een oude uitgave, deze serie met de Engelse titels en duistere covers is opnieuw uitgegeven, maar in de oude versie kan je ze lezen als je echt niet kunt wachten.

 • Nele

  Ik heb ze een paar jaar geleden gelezen en ben sindsdien aan het wachten op het derde deel in het Nederlands… Persoonlijk vind ik het twee van de beste boeken die ik gelezen heb 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *