cosy crime boeken
Boeken

5x cosy crime boeken voor op je leeslijst

Eerder schreven we een artikel over het cosy crime genre en wat dit genre precies inhoudt. Ben je nu op zoek naar inspiratie en wil je graag cosy crime boeken lezen? Goed nieuws, wij hebben 5x cosy crime boeken voor je verzameld.

Laatste update: oktober 2023

5x cosy crime boeken die je moet lezen

In totaal hebben we vijf boeken verzameld die het lezen waard zijn. Per boek vertellen we je waar het boek over gaat en waarom je het boek moet lezen.

1. “De Moord Op Roger Ackroyd” door Agatha Christie

Het dorp King’s Abbot wordt opgeschrikt door twee plotselinge sterfgevallen: de dood van de mooie mevrouw Ferrars en de moord op de rijkste man van het dorp, Roger Ackroyd. Onmiddellijk doen allerlei geruchten de ronde. Alle roddels, maar ook de feiten die de politie ontdekt, worden nauwkeurig verzameld en opgetekend door de dorpsarts. Maar voor de oplossing van het raadsel zorgt een man die nog maar net in het dorp woont: Hercule Poirot.

Waarom lezen? Agatha Christie wordt ook wel gezien als een van de grondleggers van het cosy crime genre! Dit boek wordt vaak beschouwd als een van de meesterwerken van Christie. Het boek gaat over Hercule Poirot, een legendarische detective, en staat bekend om zijn verrassende wendingen en een briljant uitgevoerd mysterie. Het is een echte klassieker die in 2013 is verkozen tot beste detective ooit, door Crime Writers’ Association.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

2. “Tante Poldi” door Mario Giordano

Deel 1 in de serie over de eigenzinnige tante Poldi die op Sicilië woont. Als haar tuinman spoorloos verdwijnt, start Poldi een onderzoek. Op haar pad komt ze de knappe rechercheur Montana tegen…

Zeezicht, zon en rust, meer wil de eigenzinnige tante Poldi niet wanneer ze na haar zestigste verjaardag vanuit München naar Sicilië verhuist. Maar dan verdwijnt haar tuinman Valentino spoorloos. Is hij in de val van de maffia gelopen? Poldi gaat op onderzoek uit en komt op haar tocht de niet-onaantrekkelijke rechercheur Montana tegen. Hij wil niet hebben dat Poldi haar neus in zijn onderzoek steekt, maar wie eenmaal de degens kruist met een Beierse…

Waarom lezen? Tante Poldi is een bijzonder hoofdpersoon die vanuit Duitsland naar Sicilië verhuist. Ze raakt betrokken bij een reeks mysterieuze gebeurtenissen en begint haar eigen onderzoek. Dit boek biedt een mix van Italiaanse sfeer, humor en een intrigerend mysterie.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

3. “De moordclub (op donderdag)” door Richard Osman

In een prettig en rustig bejaardenhuis vormen vier bewoners een onwaarschijnlijk clubje. Een keer per week, op de donderdag, ontmoeten ze elkaar om onopgeloste moorden te onderzoeken. Als een vastgoedontwikkelaar uit het nabijgelegen stadje wordt vermoord komt ‘de moordclub’ in actie; het is hun eerste grote zaak. Tot hun verbazing lijkt de moord alles te maken te hebben met hun eigen verzorgingshuis. De vier vrienden mogen dan wel behoorlijk op leeftijd zijn, ze hebben allemaal meer dan genoeg levenservaring. Maar zijn ze nog in staat om een moordenaar te vinden voor hij weer toeslaat?

Waarom lezen? Dit boek is een gezellige en charmante whodunit met een originele twist. Het speelt zich af in een bejaardentehuis, waar een groep ouderen een moordzaak probeert op te lossen. Het combineert humor, mysterie en het thema van onverwachte vriendschappen.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

4. “Het kamermeisje” door Nita Prose

Molly is een wat zonderlinge en onopvallende jonge vrouw. Ze is geknipt voor haar werk als kamermeisje in het Regency Grand Hotel, waar ze met overgave de kussens opschudt en het stof en de geheimen van de gasten wegveegt, zonder dat iemand aandacht voor haar heeft. Toch komt ze – ongewild – in de spotlights te staan wanneer ze Mr Black, een beruchte en steenrijke gast, dood in zijn bed aantreft. Zo wordt ze opeens hoofdverdachte in een moordzaak en belandt ze in een web van leugens. Hoe kan ze daar nog uit ontsnappen? Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek, maar zal het op tijd zijn, vóór de moordenaar opnieuw toeslaat?

Waarom lezen? Dit boek vertelt het verhaal van Molly en speelt zich af in een hotel. Het hoofdpersonage is ongelofelijk bijzonder en het boek is een echte page turner. En ook leuk: het is onderdeel van een serie.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

5. “Moord volgens het boekje” door L.C. Tyler

Wanneer een vermissing een moordzaak wordt, vermoedt de politie dat Geraldine het slachtoffer moet zijn geworden van een lokale seriemoordenaar. Ethelred en zijn literair agent Elsie gaan op onderzoek uit… De vermiste dame is deel 1 in de serie ‘Moord volgens het boekje’. Hoe slecht de zaken er ook voor staan, het kan altijd erger… Dat ontdekt Ethelred wanneer zijn ex-vrouw Geraldine dicht bij zijn huis in Sussex spoorloos verdwijnt. Wanneer de vermissing een moordzaak wordt, vermoedt de politie dat Geraldine het slachtoffer moet zijn geworden van een lokale seriemoordenaar. Ethelred en zijn literair agent Elsie gaan op onderzoek uit…

Waarom lezen? Dit boek volgt de avonturen van schrijver Ethelred Tressider en zijn literaire agent Elsie Thirkettle, die samen proberen een echt moordmysterie op te lossen. Het combineert een intrigerende plot met humor en is een plezierige leeservaring voor fans van gezellige misdaadverhalen.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Wil je meer weten over het cosy crime genre? Lees dan vooral dit artikel, waarin we je uitleg geven over alles rondom dit bijzondere genre.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *