Column: Lezen in de verstikkende hitte - Adorable Books
Column

Column: Lezen in de verstikkende hitte

Céline heeft haar eigen blog en schrijft elke maand een column voor Adorable Books. Ook deze maand komt ze weer met een onderwerp waarover we lekker kunnen discussiëren. Want wat doe jij graag in die warme zomer?

Lezen in de verstikkende hitte

Eigenlijk ben ik niet zo een fan van de zon. *Ok, even bukken om vuur schietende ogen te vermijden* Nee maar echt, ik meen het. Niets is hatelijker dan een zware dag die voor de deur staat met dan nog eens een felle zon die maar liefst 35 graden op de aardbol laat vallen. Dan kunnen ze me wegvoeren. Als ik me dan ook maar aan een activiteit durf te wagen, dwingt mijn lichaam me te gaan zitten. Ik kan je zeggen dat dit zo irritant is dat mijn haren er al negentien jaar van krullen. Zeker met die warme zomers de laatste tijd, is het geen pretje. Dan kijk je even op sociale media, en zie je mensen met de volgende statusupdate:

Lekker in het zonnetje het nieuwe boek van JanMagWetenWie aan het lezen.

Dan denk ik bij mezelf: meen je dat nu??!! Ik houd het serieus nog geen vijf minuten uit. Ja, natuurlijk houd ik van warmte op mijn huid en van een bruin kleurtje, maar daarvoor ga ik wel op reis hoor. Daar waar een zwembad me kan afkoelen. En dan bedoel ik ook echt een zwembad en geen plastic bad waar je nauwelijks met je benen inpast.

Ik heb dus eigenlijk nog nooit een boek volledig uitgelezen toen ik buiten zat. Hooguit drie bladzijden en ik gaf het al op. O jawel, ik lieg. Ooit heb ik eens een boek uitgelezen maar toen scheen de zon bij 17 graden en had ik een jeansbroek aan. Dat is weer een ander verhaal.
Gelukkig maar dat ik niet de enige ben die niet tegen die hittegolf bestand is. Sommigen verbergen het al wat beter dan anderen dat is wel waar. Het leuke aan het mooie weer is dan wel weer dat je ’s avonds laat op je terras kan zitten in je topje zonder dat je armen er af vriezen.

Goed ja, wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik buiten nooit lees als het zo warm is. Dan zoek ik het liefst de koelte op, en aangezien je niet kan zwemmen met een boek in de hand, gebeurt dit dan maar binnen. Nu ben ik toch wel heel nieuwsgierig geworden naar jullie leeservaringen in de zon. Hopelijk kunnen jullie je een beetje vinden in wat ik hier allemaal zeg. Anders krijg ik misschien wel rode wangen (van schaamte, en een beetje van de zon).

Door Céline Ruysschaert.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Audrey juni 28, 2014 at 16:37

  Hm, ligt eraan hoe warm het is! Als het heel warm is, pak ik vaak een tijdschrift omdat ik tig keer naar binnen ga om koud water te drinken 😉

 • Reply Dieuwke juni 28, 2014 at 17:34

  Hahaha stiekem wel een beetje herkenbaar. Ik kan vaak maar eventjes echt in de zon lezen en daarna zoek ik een stukje schaduw op of zet ik een pet/hoed op m’n hoofd. Alles om bruin te worden!

 • Reply Irene @ Ice Cold Passion juni 28, 2014 at 23:01

  Grappig, ik lees juist meer als ik buiten in de zon ga zitten, dan ben ik niet bezig met mijn blog, nou ja of gewoon met mijn laptop in de weer zeg maar. De laptop blijft hoe dan ook binnen, dus kan ik mij volledig focussen op mijn boek. Voor mij is lezen in de zon dus een goeie uitvinding!

  Leuk column!

  Groetjes Irene

 • Reply Angelica juli 5, 2014 at 01:00

  Heeel herkenbaar! Ik probeer het telkens weer maar houd het niet vol. Laat mij maar lekker op de bank met een dekentje (als het fris is) lezen. Dat is een stuk beter dan de felle zon! Leuke column!

 • Leave a Reply