Column: 'Ik ga op reis en ik neem mee..' - Adorable Books
Column

Column: ‘Ik ga op reis en ik neem mee..’

Elke maand schrijft Céline Ruysschaert een column voor Adorable Books. Lees mee wat zij ons deze maand te vertellen heeft.

 

Ik ga op reis en ik neem mee..

Wat neem je mee wanneer je voor veertien dagen naar een zonnig oord trekt?

–          Je bikini
–          Zonnecrème
–          Een goed humeur
–          Handdoeken
–          Je pyjama

Wat mag je vooral niet vergeten? Boeken. Héél véél boeken!

Het is niet altijd even gemakkelijk om je keuze te maken. Vriendje lief heeft namelijk niet zo erg graag dat ook zijn koffer gevuld moet worden met mijn boeken en dat zijn eigen pyjama geen plaats meer heeft. Dus sta ik altijd maar weer voor de moeilijke keuze en dat was dit jaar niet anders.

Ik gok dat ik zo een weekje voor ik op reis vertrok al voor mijn boekenplanken stond.  Deze. Hmm, deze toch maar niet of misschien wel? Njaaa… eentje meer of minder daar zal het nu ook wel weer niet op aankomen. Stel je voor: ik zit op het strand. Nadat ik een kwartier lang zonnecrème gesmeerd heb om ‘het kreeft zijn’ te voorkomen, ga ik uiteindelijk languit op mijn handdoek liggen. Na vijf minuten slaat de verveling toch toe en dan denk ik plots aan dat ene mooie boek dat nog steeds zielig en alleen op mijn boekenplank staat, zo’n 1000 kilometer van mij verwijderd. Wat een catastrofale ramp! Om dergelijke rampscenario’s te vermijden, neem ik liever te veel boeken mee zodat ik toch een ruime keuze heb op datzelfde strand en mij niet al te veel zorgen hoef te maken.

Nadat ik uiteindelijk mijn keuze had gemaakt (en mijn boekenplank nog nooit zo leeg was geweest) begon ik met het vullen van elke plastic zak die ik maar vinden kon. Wat was ik blij dat we niet met het vliegtuig reisden, al die extra kilo’s zouden me meer gekost hebben dan de prijs van mijn gehele boekencollectie (en geloof me, het zijn er heel wat). Maar goed, geen probleem, want we gingen dus gewoon met de auto.

Als even later mijn vriend een poging deed om mijn kamer binnen te komen (en hier en daar zijn teen stootte aan een zak vol boeken), zag ik aan zijn gezicht dat hij niet erg blij was met mijn ‘Wat-mag-ik-zeker-niet-vergeten lijstje’.
‘Die kan je toch best thuislaten. Je hebt hem al zeker vijftien keer opnieuw gelezen.’ Hij hield me een boek voor dat ik echt niet kon missen. Hij kon toch niet van me verwachten dat ik mijn favoriete ‘even-lekker-wegzwijmelen’ boek in een donkere kamer achterlaat?
‘Deze dan?’ Ik schudde mijn hoofd en al snel gaf hij het op. Volgens mij was er ook niets aan te doen. Hij kon heus niet klagen, in de auto was zeker nog genoeg plaats voor zijn eigen koffer en die van mij propte ik er gewoon nog ergens bovenop. Met een beetje goede wil lukt alles. Zo hoefde ik tenminste niet wakker te liggen en kon ik met een gerust hart mijn ogen sluiten want het werd een lange rit.

Intussen ben ik wel al eventjes terug van mijn vakantie in zonnige en warme oorden en omdat ik in zo een goede bui ben, deel ik hierbij de resultaten: ik las in totaal anderhalf boek op vakantie. Niet slecht voor iemand die bijna haar hele boekenkast meenam. Ssst, dit blijft onder ons! 

 

– Door Céline Ruysschaert (www.celineschrijft.blogspot.be)

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Dieuwke september 3, 2013 at 10:17

  Hahaha heerlijk herkenbaar!

 • Reply Lieke september 3, 2013 at 14:14

  Leuk geschreven!
  Ik ben nog nooit met mijn vriend ergens in een zonnig land op vakantie geweest, dus ik kan er helaas niet over mee praten :p

 • Reply Di september 3, 2013 at 22:47

  Ja, helemaal ikke.. Alleen is het tot grote opluchting een pak verbeterd sinds ik een Kindle heb. Nu is het, naast de boeken (iets minder aantal) die ik toch nog meeneem, altijd ‘Wacht! Eerst effe nog een paar nieuwe (!) boeken op mijn Kindle zetten. Ik mocht eens zonder leesvoer vallen.
  Je kan al raden hoe hier dan met de ogen gerold wordt. *grijns*

  • Reply Céline september 4, 2013 at 20:13

   Haha, ben al blij dat ik de enige niet ben 🙂

 • Reply Mieke Schepens september 4, 2013 at 10:42

  Maar toch, beter wat boeken te veel meegenomen dan ook maar één te weinig ! 🙂

 • Reply Annelies@Boekboetiek september 4, 2013 at 20:19

  Leuk column!

 • Leave a Reply