Clementinum in Praag
Boeken

Clementinum in Praag

Ga je op citytrip naar Praag? Dan mag een bezoekje aan het Clementinum niet ontbreken. Dit is de nationale bibliotheek van Tsjechië en een echte aanrader als je boekenliefhebber bent. Deze bibliotheek wordt ook wel een van mooiste bibliotheken van de wereld genoemd. In dit artikel vertellen we je alles over het Clementinum in Praag!

Laatste update: juli 2024

Clementinum in Praag: de nationale bibliotheek van Tsjechië

Het Clementinum heet in het Tjechisch ook wel het Klementinum. Het is een prachtig gebouw dat zeker de show steelt. Zowel van buiten, als van binnen! In dit pand wordt onder meer de nationale bibliotheek van Tsjechië gehuisvest. De bouw van het huidige Clementinum werd in 1653 gestart en duurde tot 1722. Voor het complex moest een hele buurt wijken! Het omvat de Sint-Clemenskerk, de Sint-Salvatorkerk, een barokke bibliotheekzaal en een sterrenwacht. Oorspronkelijk was het een jezuïetenklooster, maar sinds 1781 is de nationale bibliotheek van Tsjechië gevestigd in het pand.

Clementinum in Praag

Het Clementinum bezoeken

Ben je van plan het Clementinum in Praag te bezoeken? Je kunt op twee manieren een bezoek brengen aan de Tsjechische Nationale bibliotheek. De eerste optie is via een rondleiding: je kunt een tour krijgen door de bibliotheek. Ieder half uur start een tour van 10:00 tot 18:00 en deze tour duurt 50 minuten. De andere optie is door een concert te bezoeken, dat wordt gegeven in de Spiegelkapel. De Spiegelkapel is niet te bezoeken tijdens een rondleiding.

De kosten voor de rondleiding bedragen 380 Tsjechische kroon (ongeveer 15 euro). De eerste twee rondleidingen van de dag zijn 50% goedkoper (9:00 in het Engels, 9:30 in het Tsjechs). Meer informatie nodig? Bekijk dan de website, waar je ook de tickets kunt bestellen.

Locatie: Klementinum 190, 110 00, Staré Město, Praag

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Dan is dit ook iets voor jou! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *