Boekrecensies,  Chicklit

Christmas Shopaholic (Shopaholic #9) – Sophie Kinsella

Kerst staat voor de deur, dus ik wilde deze recensie van Christmas Shopaholic van Sophie Kinsella jullie niet onthouden.

Waar gaat Christmas Shopaholic van Sophie Kinsella over?

Becky Bloomwood is dol op kerst. Het gaat altijd hetzelfde: haar ouders verzorgen het diner en de buren komen langs in vreselijke kersttruien. Maar dit jaar lijkt alles anders, Becky’s ouders verhuizen en vragen Becky het diner te organiseren. Wat kan er nou misgaan? Haar zus Jess eist vegan kalkoen, haar man Luke vraagt alweer aftershave en Minnie wil een heel specifieke picknickmand – en dan verschijnt er ook nog onverwacht een ex-vriendje met zijn opdringerige nieuwe vriendin, en hun motieven zijn verre van duidelijk. Wordt het een chaos of lukt het Becky er een fijne kerst van te maken?

Ik heb alle boeken van Sophie Kinsella gelezen en dit is alweer deel 9 van de Shopaholic-reeks. Er lijkt geen einde te komen aan de avonturen van Becky Brandon geboren Bloomwood. Toen ik Shopaholic voor het eerst las, was ik verkocht. Wat was Sophie een hilarische schrijfster en wat zette ze het personage Becky goed neer. In mijn vorige recensies van de Shopaholic-reeks was ik niet meer zo enthousiast over de boeken. Het is steeds hetzelfde liedje. In Shopaholic grijpt in (deel 8) leek het even om te slaan: Becky wilde niet meer shoppen. Hoera! Maar die vibe is ze met dit kerstboek helemaal kwijt. Ze wil glitterlama’s, vegan kalkoen en een kastkoffer voor haar man Luke, ook al moet ze daarvoor lid worden bij een hoogstaande biljartvereniging. Hoe verzin je het? Bovendien komt Becky een oude vlam tegen en verandert ze daarna in een edgy rockchick. Ik heb het idee dat niet alleen Becky niet goed weet wat ze wil, maar Kinsella ook niet…

‘Ik heb het idee dat niet alleen Becky niet goed weet wat ze wil in Christmas Shopaholic, maar Sophie Kinsella ook niet’

Sommige stukjes zijn grappig en daardoor moet ik weer hardop lachen. Maar de rest van het boek waren dit vooral reacties die door mijn hoofd spookten: ja hoor … maak je eens niet zo druk over kerst joh! … waarom wil je per se een glitterlama? … waarom zou je lid worden van een mannelijke biljartvereniging zodat je een kastkoffer zou kunnen winnen in de tombola? … en weer een mailtje naar een bedrijf om te vragen of korting kan krijgen of dat die glitterlama écht niet op voorraad is… En daar baal ik van, want ik vind Shopaholic eigenlijk altijd leuk en Sophie Kinsella ook. Maar misschien is het nu gewoon even klaar met de Shopaholic-gekte. Het eind van het boek laat echter weer een opening over voor een deel 10. Laten we dan hopen dat Kinsella een andere weg inslaat, anders ben ik bang dat ze veel lezers gaat verlezen. Moi incluis. Ik hou er helemaal niet van om een negatieve recensie te schrijven, maar toch wil ik wel eerlijk zijn. Misschien ben ik te kritisch, misschien ben ik Becky beu, ik weet het niet. Ik heb helaas niet zo veel leesplezier gehaald uit Christmas Shopaholic. Ik ben heel benieuwd – als jij het boek hebt gelezen – wat jij van Christmas Shopaholic vond.

Meer recensies lezen van de boeken van Sophie Kinsella? Klik dan hier.

christmas shopaholic

Titel: Christmas Shopaholic
Auteur: Sophie Kinsella
Verschenen: november 2019
Pagina’s: 368
Uitgever: The House of Books

bol-button

Rating: 2,5/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *