Boekrecensies,  Chicklit

Zwart-wit – Gillian King

Zwart wit Titel: Zwart-wit
Auteur: Gillian King
Verschenen: 15 mei 2014
Pagina’s: 272
Uitgever: Zomer en Keuning

Elin is op zoek naar werk, niet naar een relatie.
Vicky is achttien jaar jong en volkomen onbezonnen.
Nick is bijzonder aantrekkelijk, maar verboden terrein.

Wanneer door een samenloop van omstandigheden de levens van deze drie mensen met elkaar verweven raken, kunnen Elin en Nick het niet helpen dat de vonk tussen hen overslaat. Toch zijn ze het erover eens: verliefd worden is geen optie. Maar ja, zie het maar eens tegen te houden!

Mening over Zwart wit

Elin is al een tijdje werkeloos en kan maar niet de juiste baan vinden. Als ze op een gegeven moment per ongeluk Vicky aanrijdt, wat gelukkig mee blijkt te vallen, verandert haar leven op ieder vlak. Opvallend is dat Elin en Vicky gelijk een goede klik hebben. Ook de opa van Vicky valt dit op, dus biedt hij Elin een baan aan in zijn bedrijf. Ondertussen moet ze dan wel Vicky in de gaten houden omdat haar opa zich zorgen maakt om de losgeslagen tiener. Nick, de oom van Vicky, blijkt bijzonder aantrekkelijk. Maar Elin heeft geen zin in een relatie nadat haar oude op de klikken liep. Maar wat is toch die vreemde aantrekkingskracht tussen hun?

Wauw! Gillian King heeft me met haar nieuwe boek Zwart-wit geholpen uit mijn leesdip. Wat een heerlijke, goedlopende chicklit is dit. Ik had al een tijdje geen chicklit meer gelezen. Toen ik aan deze begon racete ik er als het ware doorheen. Ik vind de schrijfstijl van Gillian King heel erg prettig. Het is vlot en modern waardoor het gemakkelijk wegleest. Ik vond de personages in de boeken echt heel erg leuk. Vicky is een mega enthousiaste tiener, waar je zelf heel vrolijk van wordt. Elin kampt met wat problemen uit het verleden maar in haar kon ik me als lezer heel goed verplaatsen. En Nick is gewoon ongelofelijk duister, waardoor je interesse wel gewekt wordt! Zwart-wit is een heerlijk luchtig verhaal voor tussendoor. Ik denk dat we weer een fijne chicklit rijker zijn op de Nederlandse markt. Zeker een aanrader!

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Gillian King.

Rating: 4/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *