zwaar verliefd film
Boekrecensies,  Chicklit

Chicklit: Zwaar Verliefd! – Chantal van Gastel

In deze recensie vertellen we je meer over het boek Zwaar Verliefd!, deel een van de gelijknamige serie. Dit deel dateert uit 2008 en is geschreven door Chantal van Gastel.

Waar gaat Zwaar Verliefd over?

‘Eigenlijk zijn mijn vriendinnen en ik net Sex and the City. Al heb ik in geen tijden seks gehad. En die stad waarin ik woon is ook niet echt New York of zo. Sommigen zouden het misschien een dorp noemen. We zijn trouwens ook maar met z’n drieën, maar ik weeg in mijn eentje wel net zoveel als Carrie en Samantha bij elkaar. Dat compenseert die ontbrekende vierde vriendin dan wel weer.’ Aan het woord is Isa, een jonge dierenarts die worstelt met haar gewicht, haar werk en de liefde. Helemaal nu ze als een blok is gevallen voor Ruben, de sexy eigenaar van een labrador waar ze een levensreddende actie bij heeft uitgevoerd. Maar hoe zorgt ze ervoor dat hij net zo gek op haar wordt als op zijn hond?

Nederland mag dan wel een klein landje zijn, maar talent aan schrijvers hebben we genoeg! Neem bijvoorbeeld Chantal van Gastel. Zij beheerst de kunst om je van bladzijde één tot de laatste pagina geboeid te houden. We kennen de ‘gewone’ chicklits nu wel. Boy meets girl, blablabla verliefd. Niet origineel dus. Van Gastel slaat echter de spijker op z’n kop!

Hoofdpersoon Isa is single en vindt zichzelf te zwaar. Ze zit regelmatig op de bank compleet in joggingspak alles naar binnen te duwen wat ze maar kan vinden. Ze kan niet meer in leuke winkels shoppen en dat haar vriendinnen Daphne en Floor maatje 36 hebben en kunnen eten wat ze willen, is ook niet echt leuk. Ze besluit haar eetpatroon drastisch te veranderen en flink te gaan sporten. Wanneer ze op haar werk in contact komt met Ruben, is dat voor haar des te meer motivatie. Ze wordt letterlijk zwaar verliefd.. Deze chicklit heeft alle ingrediënten voor een leuk verhaal: herkenbaar, heerlijk vlot geschreven, humor en ontspanning. Eindelijk eens geen slanke, perfecte dame als hoofdpersoon. Ook zonder een kleine maat kun je aan een knappe vent komen. Dit is echt een verhaal dat verfilmd moet worden!

Ik heb genoten van dit boek. Het leest als een trein en je kunt hem daardoor ook niet wegleggen. Ik heb hem daarom ook twee keer gelezen en dat heb ik niet vaak met boeken. Ik ben nu deel twee (Zwaar Beproefd!) aan het lezen en er is ook nog een derde deel: Zwaar Verguld! Dus deze recensies kunnen jullie binnenkort verwachten!

Meer recensies lezen van de boeken van Chantal van Gastel? Klik dan hier.

Strand Titel: Zwaar Verliefd!
Auteur: Chantal van Gastel
Verschenen: 2008
Pagina’s: 256
Uitgever: Overamstel Uitgevers

bol-button

Rating: 5/5

10 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.