Boekrecensies,  Chicklit

Zwaar Beproefd! – Chantal van Gastel

Zwaar Beproefd Titel: Zwaar Beproefd!
Auteur: Chantal van Gastel
Verschenen: 2009
Pagina’s: 320
Uitgever: The House of Books

Isa en Ruben zijn stapelverliefd en kunnen hun geluk niet op nu ze gaan samenwonen. En Isa is eindelijk een beetje gewend aan het idee dat Rubens waanzinnig aantrekkelijke verschijning nu echt ‘bij haar’ hoort. Maar dan gaat Ruben samenwerken met zijn knappe ex-vriendin en maakt Isa steeds langere dagen in de dierenartsenpraktijk. Ze leert veel van haar nieuwe baas Hugo die haar bij een ingewikkelde operatie betrekt. Ruben en Isa zien elkaar alleen nog als ze ‘s avonds bij elkaar in bed ploffen en zo krijgt jaloezie de overhand. Is hun relatie bestand tegen opdringerige collega’s? En wanneer durft Isa nou eindelijk eens honderd procent zichzelf te zijn bij Ruben?

Mening over Zwaar Beproefd!

Jullie hebben kunnen lezen dat ik ontzettend enthousiast was over Zwaar Verliefd! het eerste deel uit de Zwaar!-serie. Ik was dan ook ontzettend benieuwd naar deel twee. In Zwaar Beproefd! gaan Isa en Ruben samenwonen. De ultieme test voor ieder koppel. Ook Isa en Ruben overleven deze beproeving niet zonder kleerscheuren. Isa krijgt een nieuwe collega, Hugo, die wel heel veel interesse toont in Isa, waar Ruben jaloers op wordt. Ook Rubens ex komt wordt weer tot leven geroepen.

In dit deel is Isa nog steeds onzeker over zichzelf, vooral tegenover Ruben. Ze durft niet naar de wc te gaan als ze bij hem in de buurt is, en ’s ochtends staat ze eerder op om zich te douchen en tanden te poetsen, omdat ze anders bang is dat Ruben haar op haar slechtst te zien krijgt.

Een grote pluim voor Van Gastel, want dit boek leest weer zo vlot als een trein en er zit lekker veel drama en romantiek in. Een klein minpuntje vind ik wel dat de onzekerheid van Isa teveel wordt benadrukt. Op een gegeven moment wordt het teveel. Al met al is dit boek toch weer een chicklit van de bovenste plank. Ik heb genoten en ik kan niet wachten tot ik het laatste deel Zwaar Verguld! kan gaan lezen!

Meer recensies lezen van de boeken van Chantal van Gastel? Klik dan hier.

Rating: 5/5

bol-button

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *