Boekrecensies,  Chicklit

Younger – Pamela Redmond Satran

Younger Titel: Younger
Auteur: Pamela Redmond Satran
Verschenen: februari 2015
Pagina’s: 280
Uitgever: Karakter

Het boek bij dé nieuwe tv-serie van de makers van Sex and the City Younger Is een hilarische en vermakelijke roman die bewijst dat je zo jong bent als je jezelf voelt. Alice heeft maar één wens: de klok 15 jaar terugzetten zodat ze andere keuzes kan maken in haar leven. Maar dat heeft gevolgen die ze niet kan overzien.

Mening over Younger

Alice vindt haar leven maar niks. Haar man heeft haar verlaten, haar dochter is naar Afrika vertrokken en zij zit maar thuis zonder werk. Ze probeert een baan te scoren, maar wordt overal afgewezen vanwege haar leeftijd. Op oudejaarsdag heeft Alice maar één wens voor het nieuwe jaar, een stuk jonger lijken. Haar vriendin Maggie laat Alice er vijftien jaar jonger uitzien door mooie make-up en nieuwe kleding. Het lijkt niemand op te vallen dat Alice eigenlijk 44 jaar is. Dit bevalt haar zo goed, dat ze besluit om het even door te zetten, als grap. Maar als ze haar droombaan weet te scoren met haar nieuwe uiterlijk en een leuke man ontmoet – die veel te jong voor haar is – is er geen weg meer terug. Maar toch zal ze een keer moeten opbiechten dat ze eigenlijk veel ouder is…

Younger vond ik een hele vermakelijke chicklit die ik binnen een paar daagjes uit had. Ik racete door het boek heen omdat het zo’n luchtig verhaal is. De schrijfstijl is vrij simpel. Het verhaal is niet zo heel geloofwaardig, want kom op, 15 jaar jonger lijken door enkel een nieuw kapsel, wat make-up en een nieuwe garderobe? Maar daar stoorde ik me niet zozeer aan. Alice staat midden in haar leven en weet niet zo goed wat ze moet doen nu ze niet meer voor haar dochter kan zorgen. Ze krijgt de kans om de afgelopen vijftien jaar over te doen en pakt die dan ook gelijk aan. Verwacht geen diepgaand verhaal, maar vooral een vermakelijk verhaal. Ik vond het in ieder geval een prima boek. Van dit boek is trouwens ook een serie gemaakt waar ik nu erg benieuwd naar ben geworden, ik ga hem zeker kijken!

Rating: 3/5

bol-button

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.