Boekrecensies,  Chicklit

Verslingerd – Lisette Jonkman

Verslingerd Titel: Verslingerd
Auteur: Lisette Jonkman
Verschenen: mei 2014
Pagina’s: 352
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Het studentenleven gaat niet over rozen. Lucys relatie met Kikker staat onder druk, omdat hij een duet gaat opnemen met de beroemde zangeres Laura. Maar is haar interesse alleen zakelijk? Ondertussen kampt Lucy met een lichte social media-verslaving en eist haar populaire beautyblog steeds meer tijd en verantwoordelijkheid op. Om de chaos compleet te maken vragen haar vrienden en familie ook nog aandacht met hun problemen. Het wordt hoog tijd om prioriteiten te stellen. Wat is nu eigenlijk écht belangrijk in het leven?

Mening over Verslingerd  

Na Verkikkerd was Lisette nog niet klaar met Lucy en de nerds. Ze kon er geen afscheid van nemen. Ik was ontzettend enthousiast over Verkikkerd en ik stond dan ook te springen op het moment dat Lisette aankondigde dat er een vervolg op het boek zou komen. Op kerstavond onthulde Lisette de naam van boek 2: Verslingerd. Yay! Wat een leuke naam. Enkele maanden later mochten wij, als Adorable Books, samen met Lisette de cover van Verslingerd onthullen. We waren (en zijn!) ontzettend vereerd dat ze ons had gekozen. Inmiddels is de boekpresentatie (die trouwens echt GE-WEL-DIG was) achter de rug en Verslingerd ligt in de winkels. Tijd voor mijn mening!

Lucy woont nog steeds in Het Fort samen met haar nerds. Het gaat goed met Kikkers carrière als zanger, maar of Lucy daar nou zo blij van wordt? Hij gaat namelijk een duet opnemen met knappe zangeres Laura, die benen tot aan haar kin heeft. Tenminste, zo stelde ik me haar voor door de geweldige beschrijvingen van Lisette à la Bridget Jones (She’s got legs up to here! My legs only come up to here!). Lucy is inmiddels een beautyblog gestart (Beauty By Dixi) en dat gaat heel erg goed. Meer dan heel erg goed zelfs, want ze is er ontzettend veel tijd mee kwijt. Tot overmaat van ramp vragen haar familie en vrienden ook nog aandacht van haar met al hun problemen: haar zusje Marloes is veranderd van lieve, hardlerende leerling naar rebelse en opstandige puber die met oudere jongens omgaat, Lucys vriendin Abby heeft een geheimzinnige nieuwe vriend en in het huis loopt ook niet alles op rolletjes.

Lisettes schrijfstijl is geweldig. Ik heb in een deuk gelegen om gedetailleerde beschrijvingen en hilarische uitspraken. Hoe verzint ze het allemaal? Ik heb hardop gelachen (in de trein, wat zorgde voor rare blikken, maar ach, who cares?!) om het stukje over Bert Visscher: vertel vertel! Niet te snel, we schrijven mee! Alleen leuk als je Bert Visscher kent 😉

Ik als beautyblogger vind het geweldig dat er éindelijk een boek is geschreven waar beautybloggen in voor komt. Hoe leuk is dat!? Het gaat zeker niet alleen over het beautybloggen, maar het is zeker een leuke bijkomstigheid. In Verslingerd lees je volop over de avonturen die Lucy beleeft in haar studentenleven, maar het wordt ook allemaal wat serieuzer.

Ik heb dus gegierd, maar ook heel hard gehuild. Het leven is niet alleen maar leuk en dat wilde Lisette ook overbrengen in Verslingerd. Zoals Hedda (van uitgeverij Luitingh-Sijthoff) zei: als je het droog houdt bij dit boek, ben je wel een tough cookie. Nou, dat ben ik dus overduidelijk niet. Ik kon me zo makkelijk herkennen in dit boek: het inleven was zeker geen probleem.

Ik blijf erbij: Lisette is de koningin van de Nederlandse chicklit. Met Verslingerd heeft ze dat maar weer eens dubbel en dwars bewezen. Het boek heb je in no-time uit en ik kan je verzekeren: je gaat van de karakters in het boek houden. Net zoals ik van Lisette hou met haar geweldige en hilarische schrijfstijl.

Meer recensies lezen van de boeken van Lisette Jonkman? Klik dan hier.

Rating: 5/5

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.