Boekrecensies,  Chicklit

Verkikkerd – Lisette Jonkman

Verkikkerd Titel: Verkikkerd
Auteur: Lisette Jonkman
Verschenen: juni 2013
Pagina’s: 458
Uitgever: Luitingh-Sijthoff B.V.

Lucy verheugt zich op een studententijd zonder haar ouders en hoogbegaafde zusje. Tot haar grote afschuw komt ze terecht op de campus, in een huis vol nerds. Denk maar niet dat ze ook maar iets met haar huisgenoten te maken wil hebben! Vooral niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Waar kent ze hem toch van? En waarom krijgt ze het zo warm van hem? Ze valt toch zeker niet op nerds…

Mening over Verkikkerd

Lucy is niet erg blij met de kamer die ze krijgt op de campus in Enschede die haar ouders voor haar hebben geregeld. ‘Het Fort’ stinkt, is vies (om nog maar te zwijgen over ‘de boutput’) er wonen alleen maar nerds die verslaafd zijn aan World of Warcraft, Harry Potter en Kolonisten van Katan. Joepie, leukste studentenhuis ever! NOT! Ze vindt het helemaal niks, totdat ze de bewoners, die overigens allemaal een gekke bijnaam hebben zoals Paladin, Kofschip en Chewy, beter leert kennen. Eigenlijk zijn ze best aardig. Ook valt ze als een blok voor de lange, blonde Kikker. Als een studiegenoot haar een kamer aanbiedt in het centrum van Enschede, twijfelt ze of ze moet verhuizen. Blijft ze in het stinkende Fort of kiest ze voor een kamer vlakbij de kroegen?

Na haar geweldige debuut Glazuur, verwachte ik ontzettend veel van haar tweede boek Verkikkerd. Nou, die hoge verwachting heeft Lisette dubbel en dwars waar gemaakt, want oh wat heb ik genoten van dit boek. Ik las hem in twee avonden uit (lees: lezen tot diep in de nacht omdat ik het boek niet kon wegleggen) en ik heb regelmatig hardop gelachen. Lisette heeft de gave om je mee te sleuren in het verhaal en je niet meer los te laten. Je maakt uitgebreid kennis met alle personages en dit zorgt ervoor dat je je goed kunt inleven.
Lisette is echt een komisch talent en dat merk je aan alles. Wie verzint er nu namen als Kikker en Kofschip? De humor waarmee ze schrijft is echt onverbeterlijk. Ook hoofdpersonage Lucy zorgt voor veel laugh out loud momentjes. Verder vond ik het ook erg leuk dat Lisettes liefde voor beauty naar voren kwam in het boek. Ik, als boekliefhebber en beautyblogger, werd daar natuurlijk heel vrolijk van.

Lisette is de koningin der Nederlandse chicklit. Ik heb ontzettend genoten van Verkikkerd en ik kan niet wachten op haar volgende boek.  Verkikkerd is een boek dat je gelezen móet hebben als je een chicklit liefhebber bent.

Meer recensies lezen van de boeken van Lisette Jonkman? Klik dan hier.

Rating: 5/5

bol-button

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.